Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazene minden korosztálynak
Katonai indulók, mesezenék, 70-es évek slágerei – a legkisebbektől az legidősebbekig mindenki jól szórakozott kedden este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, ahol a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar adott koncertet.
A koncert első része - ahogy Ruff Tamás őrnagy, karmester fogalmazott - egy „nemzetközi körutazás” volt. Különböző országok katonaindulóit játszotta a zenekar; felcsendültek német, orosz, francia és osztrák dallamok. A zenei blokk egy különleges, új indulóval zárult, melyet Balatonakarattyán most először hallhatott a közönség: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság indulójával, mely a tíz éves évfordulóra született. „Volt egy ünnepi gálaest májusban Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, és ott került bemutatásra. Nagy sikere volt, szeretik az emberek, azóta is mondják, hogy jó hallgatni” – mondta a kuruc kort idéző indulóról a szerző, Ruff Tamás őrnagy, aki szűk három hónap alatt vetette papírra. „Azt szokták mondani, hogy a legjobb ihlet a határidő. Ez nem úgy működik, hogy leülök, és holnapra lesz egy induló. Nagyon sokat hallgattam kuruc kori zenéket, kottákat kerestem, zenetörténésszel beszéltem, ráhangolódtam, aztán hetekig csak érlelgettem magamban, kerestem a megfelelő dallamot, amiből lehet építkezni. Mikor megtaláltam, leültem a zongorához, csináltam egy harmóniavázat, azaz a dallamhoz raktam a kíséretet, az akkordokat. Ezt hetekig fésülgettem, azután meghangszereltem zenekarra” – árulta el a mű születéséről a szerző. 
Az indulók után a legkisebbeknek kedvezve mesezenéket játszott a zenekar. A kicsik feladatot is kaptak: ki kellett találniuk, melyik meséhez tartoznak az ismerős dallamok. A műsort a 70-es évek ismert slágerei zárták Presser Gábortól és Máté Pétertől, de természetesen a katonás ráadás sem maradt el a közönség vastapsa után.

Aktuális hírek
VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Reneszánsz hétvége
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu