Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Afrodiziákum torta, lézer show, tűzijáték
Változatos programokkal várták a vendégeket augusztus 20-án Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvény legnépszerűbb programja a tűzijáték volt, de az idei „Üdülő Tortája” is sokakat vonzott.
Augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén délelőtt szentmisét mutatott be az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében Szentesi Csaba őrnagy, a Katolikus Tábori Püspökség görögkatolikus tábori lelkésze. A szentírásból idézve kiemelte: Jézus az Atyához vezető ajtó. „Nekünk az az ajándékunk Istentől, hogy részesülhetünk az Egyetlen Ajtó dicsőségében, és választhatjuk a sok lehetőség közül azt az egyet, amelyet az Istenszülő Szűz Mária választott, amelyet Jézus választott, amelyet az apostoli királyunk is választott. S ha már egyszer ők igent mondtak a mennyei Atya akaratára, és nem engedték, hogy eltántorítsa őket bármi, úgy nekünk is ilyen határozottsággal kell élnünk az életünket.” A szentmise végén a tábori lelkész megáldotta az új kenyeret. Ezt követően a gyerekeké volt a délelőtt: a Fabula Bábszínház előadásában Vitéz László kalandjait láthatták a strandon. 
Az esti program egy különlegességgel indult: az „Üdülő Tortájának” bemutatásával – és természetesen kóstolásával. Az Üdülő Tortáját tavaly készítették el először, hagyományteremtő céllal. Akkor egy mézeskalács tortát kóstolhattak a vendégek, idén pedig – az üdülő száz éves évfordulójához kapcsolódva egy afrodiziákum tortát álmodott Lőrincz János őrnagy. A különlegességről elárulta: az ihletet az adta, hogy a száz éves üdülő is évről évre megújul, ezért csupa fiatalító, afrodiziákum hozzávalókkal tervezett. Így került bele méz, csokoládé, eper, tejszín és pezsgő. A 640 szeletet két napig készítették az intézmény két fiatal cukrászával, Nagy Gáborral és Kazi Anitával. A tortát Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka vágta meg, majd mindenki „fiatalodhatott egy, vagy akár – biztosra menve – több szelettel is. Ezt követően látványos, akrobatikus tűzzsonglőr és tűztánc show-t láthattak a Tűzvarázs Produkció előadásában, melyet egy egyedülálló, a magyar múltat felelevenítő lézershow követett. A programot tűzijáték és zenés est zárta.

Aktuális hírek
VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Reneszánsz hétvége
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu