Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés
A sport híd a nemzetek között
Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szerb kollégája, valamint a Magyar Honvédség vezető állományának közreműködésével az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság záró ünnepségén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban adott át díjakat.A nagy nemzetközi és sportértékkel bíró rendezvény záróünnepsége hivatalos eredményhirdetéssel kezdődött, ahol Marco Túlio Baptista alezredes, a CISM hivatalos képviselője köszöntötte a versenyzőket. Elismerését fejezte ki a sportoló katonák irányába kiemelkedő helytállásukért, a Magyar Honvédségnek és a szervezőknek a színvonalas rendezésért és külön Magyarországnak azért, hogy otthont adott a nemzetközi megmérettetésnek.

A honvédelmi miniszter beszédében a sport erejét hangsúlyozta. A tárcavezető kiemelte: „A sportszerűségben benne van a barátság, de a küzdelem mellett az ellenfél tisztelete is.” Hazánk utoljára 2004-ben rendezett öttusa világbajnokságot, amely a mostanihoz hasonló rangos katonai sportesemény volt, ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a Magyar Honvédség ismét ilyen magas szinten vehette ki a részét a nemzetközi sportközösség munkájából. Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságot november 3. és 7. között rendezik meg, amelyen hazánk húszfős csapattal képviselteti magát. Dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztályának vezetője, egyben a magyar delegáció vezetője az ünnepség végén átadta a CISM zászlaját a nemzetközi szervezet képviselőjének, aki a rendezési jog jelképeként adta azt tovább Angola delegáltjának, mivel 2018-ban az afrikai ország lesz a világbajnokság házigazdája.Az idei sporteseményen a nők egyéni versenyében a román Birca Roxana állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Második helyezést ért el a lengyel Katarzyna Kowalska, a harmadik helyen pedig szintén Románia versenyzője, Cristina Simion végzett. A férfiak rövid távú versenyét a francia Djilali Bedrani nyerte, a második és a harmadik helyen egyaránt Algéria versenyzői – Rabah Aboud és Hichem Bouchicha – végeztek. Algéria versenyzői hosszú távon is jeleskedtek, a dobogó első két fokára Ali Guerine és Khireddine Bourouina állhatott fel, míg a harmadik helyet a francia Charles Ogari szerezte meg. A csapatok közül a legtöbb érmet Algéria versenyzői szerezték, akik összességében hét éremmel állnak az éremtáblázat élén. A francia csapattagok hat, a román versenyzők pedig két érmet szereztek. A szuperkupát Magyarország honvédelmi miniszterétől Algéria csapata vehette át.

A 2017-es versenyen a magyar csapat tisztes helytállással a középmezőnyben végzett. A legjobb magyar versenyző Böhm Lilla hadnagy – az MH Ludovika Zászlóaljának tagja - lett, aki a 10. helyen végzett. A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. 


 
Forrás: www.honvedelem.hu


Aktuális hírek
Adventi hétvégeA Honvéd Üdülőben járt a MikulásHa észreveszik a logisztikust, akkor baj van…Adventi gyertyagyújtásÁlláshirdetésSzáz év – milliónyi vendégEgy évszázad fordulatos történeteMiniszterek találkoztak BalatonakarattyánA sport híd a nemzetek közöttSzellemes hétvége a Balatonnál„Emlékezzünk a szabadság keddjére” Jól vették az akadályt - Cross Run KaposváronSör és csülök fesztiválKatonás művészetTeljesítették a követelményeketHúsz év múlva - Anconai szerelmesek 2.Oláh Gergő adott koncertet a Honvéd Üdülőben Kupát nyertek az üdülő vendégeiAfrodiziákum torta, lézer show, tűzijátékAugusztus 20. alkalmából megtartott ünnepi állománygyűlésPrevenció a strandonInteraktív koncertA három testőr AfrikábanKatonazenekari koncertKatonazene minden korosztálynakStrandszezonJazz, rock and roll és latin dallamokGyerektábor életképekSzerelem, slágerek, happy endFérfiasságból elsőkForgószárnyas bemutató a Balaton felettNyári gyerektáborok a Honvéd ÜdülőbenCsaládi horgászversenyTájékoztató napi pihenés igénybevételéről
Aktuális rendezvényeink
Karácsony BalatonakarattyánSzilveszter 2017
Csomagajánlatok
Karácsony BalatonakarattyánSzilveszter 2017
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Turnusváltás_2017
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu