Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Gyönyörű idő, fergeteges hangulat, igazi magyar ízek
Így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) szombaton megrendezett Kolbász- és hurkatöltő versenyt. A megmérettetésre idén 18 csapat nevezett, a legjobbnak pedig a hazai ízek bizonyultak.
Második alkalommal várta falusi hétvégével, disznótoros ízekkel és szórakoztató programokkal a kikapcsolódni vágyókat az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. A program keretében március 4-én, szombaton reggel pálinkás ébresztővel indult a nap, majd egy hagyományos falusi disznótor mozzanatait kísérhették figyelemmel a vendégek kóstolással egybekötve, a gyermekeket pedig eközben kézműves foglalkozás várta. Délutánra megtelt központi étterem előtti tér: a katonai alakulatok, társszervek és partner szervezetek csapatai kolbász- és hurkatöltő versenyben mérték össze ügyességüket. A tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett versenyen még csak hat csapat indult, idén háromszor ennyi, 18 csapat nevezett. Az alakulat partnerei közül jelen volt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Balatonkenese Város Önkormányzata, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Balaton Kapuja Polgárőr Egyesület, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület. A társszervek részéről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Balatonalmádi Rendőrkapitányság, Balatonkenese Rendőrőrs, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) 516. sz. Alapszervezete, valamint a házigazda, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapata. A négy órás verseny közben a jó hangulatról Bunyós Pityu gondoskodott, a jó pálinkákról és toros ízekről pedig a csapatok, akik minden titkos összetevőt, nagyszülőtől örökölt, vagy más tájegységről hozott receptet bevetettek annak érdekében, hogy a zsűrit lenyűgözzék. Az elnök Gulyás Károly, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főtanácsosa, Venesz-díjas mesterszakács, a WACS (World Association of Chef’s Societies) szakácszsűri tagja, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke volt, tagok: Jónás Ákos mesterszakács, a Hotel Residence Wellness és Konferencia Központ konyhafőnöke és Lőrincz János őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ belső ellenőr főtisztje. A szakértők az étkek íze és illata mellett a tálalást is pontozták. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állhatott, második helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület lett, a legjobbnak kijáró vándorserleg pedig idén a házigazdánál maradt, mivel a zsűri döntése alapján az MH RKKK csapata készítette a legízletesebb kolbászt és hurkát. A serlegeket Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a díjazottaknak.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu