Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés
Katonazenekari koncert
Az indulótól a népdal-feldolgozáson és operetten át egészen a mai slágerekig kísérte a közönséget koncertjén az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara kedden este Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. 

Az egész napos hőség ellenére nagyon sokan kíváncsiak voltak a tatai katonazenekar koncertjére a Honvéd Üdülőben. Elsőként Fricsay Richárd Pipiros című indulóját hallhatta a közönség, majd Gulyás László fúvószenekarra írt Széki muzsikája következett. A magyar műveknél maradva, immár hagyományosan népdalcsokorral is készültek a zenészek. Balázs Attila őrnagy, karmester minden évben új népdal-feldolgozást készít. Most a tavalyit játszották, az idei ugyanis majd ősz folyamán, a zene világnapja alkalmából lesz bemutatva. A népdalok után Lehár Ferenc Víg özvegy című operettjének egy hosszabb keresztmetszetét mutatták be, majd áttértek a könnyűzenei műfajra. Először József Attilára emlékezve a Fonográf Együttes és Koncz Zsuzsa „Kertész leszek” című számát illesztették a repertoárba, majd hogy az esti programban a gyerekek is megtalálják a maguk kedvére valót, a Vajana című rajzfilm legismertebb zenéje csendült fel. Aztán jöttek az elmúlt évek slágerei, Pharell Williamstől a Happy és Bruno Marstól „Uptown funk”. A karmester elárulta: eredeti elképzelése az volt, hogy csak magyar szerzők műveit fogják játszani. „Végül két nemzetközileg elismert előadóművész slágerét is műsorba építettük, mert a közönség ezt is nagyon kedveli. Vegyesen játszottunk hagyományos katonazenét, magyar népdalfeldolgozást, illetve könnyűzenei slágereket, operettet. Igyekeztünk egy nagyon színes műsort összeállítani a közönségnek és remélem, hogy minden korosztály, minden érdeklődő megtalálta a maga ízlésének megfelelő muzsikát.”

Aktuális hírek
Sör és csülök fesztiválKatonás művészetTeljesítették a követelményeketHúsz év múlva - Anconai szerelmesek 2.Oláh Gergő adott koncertet a Honvéd Üdülőben Kupát nyertek az üdülő vendégeiAfrodiziákum torta, lézer show, tűzijátékAugusztus 20. alkalmából megtartott ünnepi állománygyűlésPrevenció a strandonInteraktív koncertA három testőr AfrikábanKatonazenekari koncertKatonazene minden korosztálynakStrandszezonSzínház - Doctor HerzJazz, rock and roll és latin dallamokGyerektábor életképekGyermekbarát koncertDiákok zenéltek a vendégeknekHonvéd Férfikar koncertjeFergeteges hangulatú koncertet adtak a katonazenészek BalatonakarattyánSzentmisék a Honvéd Üdülőben"Mesés" katonazenekari koncert a BalatononSzerelem, slágerek, happy endFérfiasságból elsőkJátékos profizmus – irodalmi stílustárralTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetés bevezetésérőlForgószárnyas bemutató a Balaton felettGyermeknap a Honvéd ÜdülőbenÉlmény - összefogássalA Honvédelem Napjára emlékeztekNyári gyerektáborok a Honvéd ÜdülőbenCsaládi horgászversenyHárom helyszínen is helytálltakMegyei szintre lépett az együttműködésEgyüttműködés a gyerektáborokértÁlláshirdetésTájékoztató napi pihenés igénybevételéről
Aktuális rendezvényeink
Halloween hétvége Balatonakarattyán
Csomagajánlatok
Halloween hétvége Balatonakarattyán
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2017
Adatlap
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu