Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Emlékezzünk a szabadság keddjére”
Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
„Október 23-án reggel a következő hetek kulcsszereplői sem tudhatták, mi vár rájuk. Az egyetemisták tüntetni indultak csak, és fogalmuk sem volt arról, hogy estére a Magyar Népköztársaság államrendje összeomlik, rendőrsége felbomlik, néphadserege szétesik – hogy forradalom kerekedik. Október 23-án – Hegedűs B. András szavaival élve – egy „néhány éve lassan, néhány hónapja gyorsabban, és az utolsó napokban viharos sebességgel kibontakozó társadalmi válság” csapott át forradalomba. Spontán diáktüntetésből fegyveres nemzeti felkelés kerekedett – elevenítette fel a hatvanegy évvel ezelőtti eseményeket dr. Germuska Pál, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadtörténésze az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ ünnepi állománygyűlésén. „Október 23-án megvalósult a nemzeti egység, néhány egyszerű pontba összesűrűsödött a nemzet akarata. 23-a a megszabadulást jelentette a rettegéstől, felszabadult örömöt sugárzott. Persze mindenkiben ott bujkált a félelem, hogy Moszkva ezt úgysem fogja szó és beavatkozás nélkül hagyni – de kora estig élhetett a remény, hátha egyszer Közép-Európában nem a nagyhatalmi logika alapján dőlnek el a dolgok. Október 23-a, a visszaemlékezők szóhasználatában csupa nagybetűvel AZ A KEDD, a reményt, a bizakodást és a szabadságot adta vissza. Emlékezzünk minden kedden 1 percre a „szabadság keddjére”, mert az ma is erőt, bátorságot és büszkeséget ad nekünk!”– hangsúlyozta dr. Germuska Pál. Az ünnepi beszéd után Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adott át elismeréseket a beosztásában kiemelkedő munkát végző állománynak. Az ünnepségen részt vettek az alakulattal együttműködésben álló szervezetek képviselői: Tömör István, Balatonkenese polgármestere, Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Linczmayer László r. alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője, Nádai Tamás tű. őrnagy, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Vágfalvi Attila r. százados, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnok helyettese, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, és Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója. Az állománygyűlés a Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu