Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Emlékezzünk a szabadság keddjére”
Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
„Október 23-án reggel a következő hetek kulcsszereplői sem tudhatták, mi vár rájuk. Az egyetemisták tüntetni indultak csak, és fogalmuk sem volt arról, hogy estére a Magyar Népköztársaság államrendje összeomlik, rendőrsége felbomlik, néphadserege szétesik – hogy forradalom kerekedik. Október 23-án – Hegedűs B. András szavaival élve – egy „néhány éve lassan, néhány hónapja gyorsabban, és az utolsó napokban viharos sebességgel kibontakozó társadalmi válság” csapott át forradalomba. Spontán diáktüntetésből fegyveres nemzeti felkelés kerekedett – elevenítette fel a hatvanegy évvel ezelőtti eseményeket dr. Germuska Pál, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadtörténésze az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ ünnepi állománygyűlésén. „Október 23-án megvalósult a nemzeti egység, néhány egyszerű pontba összesűrűsödött a nemzet akarata. 23-a a megszabadulást jelentette a rettegéstől, felszabadult örömöt sugárzott. Persze mindenkiben ott bujkált a félelem, hogy Moszkva ezt úgysem fogja szó és beavatkozás nélkül hagyni – de kora estig élhetett a remény, hátha egyszer Közép-Európában nem a nagyhatalmi logika alapján dőlnek el a dolgok. Október 23-a, a visszaemlékezők szóhasználatában csupa nagybetűvel AZ A KEDD, a reményt, a bizakodást és a szabadságot adta vissza. Emlékezzünk minden kedden 1 percre a „szabadság keddjére”, mert az ma is erőt, bátorságot és büszkeséget ad nekünk!”– hangsúlyozta dr. Germuska Pál. Az ünnepi beszéd után Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adott át elismeréseket a beosztásában kiemelkedő munkát végző állománynak. Az ünnepségen részt vettek az alakulattal együttműködésben álló szervezetek képviselői: Tömör István, Balatonkenese polgármestere, Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Linczmayer László r. alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője, Nádai Tamás tű. őrnagy, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Vágfalvi Attila r. százados, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnok helyettese, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, és Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója. Az állománygyűlés a Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu