Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A sport híd a nemzetek között
Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szerb kollégája, valamint a Magyar Honvédség vezető állományának közreműködésével az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság záró ünnepségén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban adott át díjakat.
A nagy nemzetközi és sportértékkel bíró rendezvény záróünnepsége hivatalos eredményhirdetéssel kezdődött, ahol Marco Túlio Baptista alezredes, a CISM hivatalos képviselője köszöntötte a versenyzőket. Elismerését fejezte ki a sportoló katonák irányába kiemelkedő helytállásukért, a Magyar Honvédségnek és a szervezőknek a színvonalas rendezésért és külön Magyarországnak azért, hogy otthont adott a nemzetközi megmérettetésnek.

A honvédelmi miniszter beszédében a sport erejét hangsúlyozta. A tárcavezető kiemelte: „A sportszerűségben benne van a barátság, de a küzdelem mellett az ellenfél tisztelete is.” Hazánk utoljára 2004-ben rendezett öttusa világbajnokságot, amely a mostanihoz hasonló rangos katonai sportesemény volt, ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a Magyar Honvédség ismét ilyen magas szinten vehette ki a részét a nemzetközi sportközösség munkájából. 
Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságot november 3. és 7. között rendezik meg, amelyen hazánk húszfős csapattal képviselteti magát. Dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztályának vezetője, egyben a magyar delegáció vezetője az ünnepség végén átadta a CISM zászlaját a nemzetközi szervezet képviselőjének, aki a rendezési jog jelképeként adta azt tovább Angola delegáltjának, mivel 2018-ban az afrikai ország lesz a világbajnokság házigazdája.
Az idei sporteseményen a nők egyéni versenyében a román Birca Roxana állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Második helyezést ért el a lengyel Katarzyna Kowalska, a harmadik helyen pedig szintén Románia versenyzője, Cristina Simion végzett. A férfiak rövid távú versenyét a francia Djilali Bedrani nyerte, a második és a harmadik helyen egyaránt Algéria versenyzői – Rabah Aboud és Hichem Bouchicha – végeztek. Algéria versenyzői hosszú távon is jeleskedtek, a dobogó első két fokára Ali Guerine és Khireddine Bourouina állhatott fel, míg a harmadik helyet a francia Charles Ogari szerezte meg. A csapatok közül a legtöbb érmet Algéria versenyzői szerezték, akik összességében hét éremmel állnak az éremtáblázat élén. A francia csapattagok hat, a román versenyzők pedig két érmet szereztek. A szuperkupát Magyarország honvédelmi miniszterétől Algéria csapata vehette át.

A 2017-es versenyen a magyar csapat tisztes helytállással a középmezőnyben végzett. A legjobb magyar versenyző Böhm Lilla hadnagy – az MH Ludovika Zászlóaljának tagja - lett, aki a 10. helyen végzett. A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. 
Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu