Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Miniszterek találkoztak Balatonakarattyán
Az 57. CISM Mezei Futó Világbajnokság helyszínén találkozott Magyarország honvédelmi minisztere és a szerb védelmi miniszter.
A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. A találkozón a térség biztonság- és védelempolitikai, valamint a két ország kétoldalú katonai együttműködésének aktuális kérdéseit tekintették át. Az egyeztetésen dr. Simicskó István elmondta, hogy a nyugat-balkáni régió stabilitásának megteremtése hazánk számára kiemelt jelentőséggel bír. Mint mondta: „Mindkét nép számára kiemelkedően fontos egymás tisztelete és a hagyományaink ápolása mellett a hős katonáinkról való kegyeletteljes megemlékezés kölcsönös kifejezése.” Hangsúlyozta a személyes kapcsolatok fontosságát is, amely nélkül nem érhetjük el közös céljainkat.
Kitértek a magyarországi szerb kisebbség és a szerbiai magyar kisebbség helyzetére is, amely kapcsán leszögezték, hogy a kisebbségek hidat képeznek a két nemzet között. Célként fogalmazták meg a hadisírok gondozásáról szóló kétoldalú együttműködési megállapodás aláírását, amely kapcsán a felek kölcsönös együttműködésükről biztosították egymást, annál is inkább, mivel a két ország közötti szakmai tárgyalások jól haladnak. „ Minden adott ahhoz, hogy valós előremozdulást érjünk el ezen a téren a közös érdekeink mentén” - mondta a miniszter. Dr. Simicskó István a kegyeleti diplomáciai tárgyalásokkal megbízott miniszteri biztos szerepét hangsúlyozta ez ügyben, akinek a közreműködésével Magyarország ezt a tevékenységet nemzetközi szinten is széleskörűen folytatja.
A tárcavezető kiemelte, hogy a balkáni térségben a magyar katonák szerepvállalása a regionális stabilitás biztosítása érdekében folyamatos, illetve megerősítette ez irányú elkötelezettségünket. Elmondta, hogy hazánk messzemenően támogatja Szerbia csatlakozását az Európai Unióhoz. Aktuális kérdésként a felek tárgyaltak az Európát veszélyeztető migrációs válsághelyzetről. Egyetértettek abban, hogy ez korunk legnagyobb kihívása, amelyet közösen fellépéssel kell megoldani az Uniónak és a problémát elsősorban a válsággócokban kell kezelni. A honvédelmi miniszter a téma kapcsán leszögezte: „Az az ország, amely nem tudja megvédeni a határait, nem sokáig maradhat nemzetállam”. Éppen ezért kell a nemzeteknek összefognia, és a keresztény értékeket szem előtt tartva megvédeni országaink határait. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu