Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Miniszterek találkoztak Balatonakarattyán
Az 57. CISM Mezei Futó Világbajnokság helyszínén találkozott Magyarország honvédelmi minisztere és a szerb védelmi miniszter.
A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. A találkozón a térség biztonság- és védelempolitikai, valamint a két ország kétoldalú katonai együttműködésének aktuális kérdéseit tekintették át. Az egyeztetésen dr. Simicskó István elmondta, hogy a nyugat-balkáni régió stabilitásának megteremtése hazánk számára kiemelt jelentőséggel bír. Mint mondta: „Mindkét nép számára kiemelkedően fontos egymás tisztelete és a hagyományaink ápolása mellett a hős katonáinkról való kegyeletteljes megemlékezés kölcsönös kifejezése.” Hangsúlyozta a személyes kapcsolatok fontosságát is, amely nélkül nem érhetjük el közös céljainkat.
Kitértek a magyarországi szerb kisebbség és a szerbiai magyar kisebbség helyzetére is, amely kapcsán leszögezték, hogy a kisebbségek hidat képeznek a két nemzet között. Célként fogalmazták meg a hadisírok gondozásáról szóló kétoldalú együttműködési megállapodás aláírását, amely kapcsán a felek kölcsönös együttműködésükről biztosították egymást, annál is inkább, mivel a két ország közötti szakmai tárgyalások jól haladnak. „ Minden adott ahhoz, hogy valós előremozdulást érjünk el ezen a téren a közös érdekeink mentén” - mondta a miniszter. Dr. Simicskó István a kegyeleti diplomáciai tárgyalásokkal megbízott miniszteri biztos szerepét hangsúlyozta ez ügyben, akinek a közreműködésével Magyarország ezt a tevékenységet nemzetközi szinten is széleskörűen folytatja.
A tárcavezető kiemelte, hogy a balkáni térségben a magyar katonák szerepvállalása a regionális stabilitás biztosítása érdekében folyamatos, illetve megerősítette ez irányú elkötelezettségünket. Elmondta, hogy hazánk messzemenően támogatja Szerbia csatlakozását az Európai Unióhoz. Aktuális kérdésként a felek tárgyaltak az Európát veszélyeztető migrációs válsághelyzetről. Egyetértettek abban, hogy ez korunk legnagyobb kihívása, amelyet közösen fellépéssel kell megoldani az Uniónak és a problémát elsősorban a válsággócokban kell kezelni. A honvédelmi miniszter a téma kapcsán leszögezte: „Az az ország, amely nem tudja megvédeni a határait, nem sokáig maradhat nemzetállam”. Éppen ezért kell a nemzeteknek összefognia, és a keresztény értékeket szem előtt tartva megvédeni országaink határait. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu