Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Miniszterek találkoztak Balatonakarattyán
Az 57. CISM Mezei Futó Világbajnokság helyszínén találkozott Magyarország honvédelmi minisztere és a szerb védelmi miniszter.
A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. A találkozón a térség biztonság- és védelempolitikai, valamint a két ország kétoldalú katonai együttműködésének aktuális kérdéseit tekintették át. Az egyeztetésen dr. Simicskó István elmondta, hogy a nyugat-balkáni régió stabilitásának megteremtése hazánk számára kiemelt jelentőséggel bír. Mint mondta: „Mindkét nép számára kiemelkedően fontos egymás tisztelete és a hagyományaink ápolása mellett a hős katonáinkról való kegyeletteljes megemlékezés kölcsönös kifejezése.” Hangsúlyozta a személyes kapcsolatok fontosságát is, amely nélkül nem érhetjük el közös céljainkat.
Kitértek a magyarországi szerb kisebbség és a szerbiai magyar kisebbség helyzetére is, amely kapcsán leszögezték, hogy a kisebbségek hidat képeznek a két nemzet között. Célként fogalmazták meg a hadisírok gondozásáról szóló kétoldalú együttműködési megállapodás aláírását, amely kapcsán a felek kölcsönös együttműködésükről biztosították egymást, annál is inkább, mivel a két ország közötti szakmai tárgyalások jól haladnak. „ Minden adott ahhoz, hogy valós előremozdulást érjünk el ezen a téren a közös érdekeink mentén” - mondta a miniszter. Dr. Simicskó István a kegyeleti diplomáciai tárgyalásokkal megbízott miniszteri biztos szerepét hangsúlyozta ez ügyben, akinek a közreműködésével Magyarország ezt a tevékenységet nemzetközi szinten is széleskörűen folytatja.
A tárcavezető kiemelte, hogy a balkáni térségben a magyar katonák szerepvállalása a regionális stabilitás biztosítása érdekében folyamatos, illetve megerősítette ez irányú elkötelezettségünket. Elmondta, hogy hazánk messzemenően támogatja Szerbia csatlakozását az Európai Unióhoz. Aktuális kérdésként a felek tárgyaltak az Európát veszélyeztető migrációs válsághelyzetről. Egyetértettek abban, hogy ez korunk legnagyobb kihívása, amelyet közösen fellépéssel kell megoldani az Uniónak és a problémát elsősorban a válsággócokban kell kezelni. A honvédelmi miniszter a téma kapcsán leszögezte: „Az az ország, amely nem tudja megvédeni a határait, nem sokáig maradhat nemzetállam”. Éppen ezért kell a nemzeteknek összefognia, és a keresztény értékeket szem előtt tartva megvédeni országaink határait. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. V. turnus Álláshirdetés Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Kiállítás /A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében/ Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Bemutatkozás
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu