Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Egy évszázad fordulatos története
A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva a Honvéd Üdülő száz éves történetét elevenítette fel Udovecz György az érdeklődőknek november 8-án este a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
1917. november 14-én Budapest székesfőváros 30 hektáros ingatlant vásárolt Balatonkenese határában, üdülő építése céljából. 1923-ban először a kertészlak, a gépház, 1924-ben az első szálló épület került átadásra Lavotta Gyula műszaki tanácsos tervei szerint, 80 szobával és 300 személy befogadására alkalmas vendéglőépülettel együtt. 1928-tól további két szálloda építése is folyamatban volt. A munkálatok elkészültével kialakult az új strand és a kikötő. Így indult a balatoni Honvéd Üdülő fordulatos története, melyet Udovecz György, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ munkatársa elevenített fel az érdeklődőknek. A történelem nem kímélte az épületeket. 1944 októberében a visszavonuló magyar csapatok kórházat hoztak létre. A kórház felszámolása után 1944 novemberétől decemberig a von Both, német altábornagy által vezetett német alakulat táborozott itt, ezt követően a kiürült szállodák menekültek tartózkodási helyéül szolgáltak. A háború az épületekben kisebb, a belső berendezésben jelentősebb károkat okozott. 1949 őszén egy kormányszintű döntés a Honvédség használatára adta át az üdülőtelepet, és 1950. június 5-én fogadták az első vendégeket. A Honvéd Üdülő azóta is a katonák, honvédségi dolgozók és családtagjaik pihenését, rekreációját szolgálja. A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó előadás mintegy bevezetése volt az üdülő száz éves jubileumi ünnepségének, melyet november 17-én, pénteken rendeznek. Az évforduló alkalmából az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központnak csapatzászlót adományoz a Köztársasági Elnök, melyet Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője ad át az ünnepi állománygyűlésen. Udovecz György hónapokig tartó kutatómunkával megírta az üdülő történetét. A 100 éves a Honvéd Üdülő c. könyv bemutatója szintén pénteken, az ünnepi állománygyűlés után lesz, valamint kiállítás is nyílik a száz év eseményeiből.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu