Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Száz év – milliónyi vendég
Centenáriuma alkalmából csapatzászlót kapott az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) Áder János köztársasági elnöktől november 17-én, pénteken.
Ki gondolná, hogy immár kerek száz esztendeje járnak pihenni katonák és igényjogosultak a – nevezzük most a mindig is közismert nevén – Honvédüdülőbe? Pedig igaz: Budapest székesfőváros éppen 1917. novemberében vásárolt meg egy harminchektáros telket – akkor még – Balatonkenese közelében, amit 1949-ben, kormányzati döntéssel adtak át honvédségi használatra. Az első vendég 1950. június 5-én hajtotta álomra fejét a haderő üdülőtelepének valamelyik szállodai szobájában, melyet azóta bizony megszámlálhatatlanul sok vendégéjszaka követett – persze nem mindig az ötvenes évek divatjában, habár elgondolkodtató, hogy akkor még bizony minden vendégnek kötelező volt a reggeli torna… 

Száz évvel később viszont már azt láthattuk, amint ünnepi állománygyűlésen Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka átveszi Szegő László dandártábornoktól, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztályának főosztályvezetőjétől a csapatzászlót, melyre később a tábornok felkötötte a köztársasági elnöki zászlószalagot.

Piros Ottó ezredes köszönőbeszédében elmondta: a központ olyan tekintetben is speciális alakulat, hogy több közalkalmazott dolgozik itt, mint katona. „Hagyományos jelképrendszerén túl, ez a zászló az összefogást is szimbolizálhatja, és bízom benne, hogy állományunk felsorakozik mögé” – húzta alá az ezredes.

A csapatzászlót Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, és Markovics Milán Mór százados, katolikus tábori lelkész áldották meg. Ezt követően Matolcsy Gyöngyi, Balatonakarattya polgármester asszonya, Tömör István, Balatonkenese polgármestere és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke is zászlószalagot adományozott az üdülőnek.

A centenárium alkalmából dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök emléktárgyat adott át Piros Ottó ezredesnek. Az MH RKKK parancsnoka csapatérem átadásával köszönte meg a központ működtetéséhez nyújtott segítséget többek között dr. Orosz Zoltán altábornagynak, Honvéd Vezérkar főnökhelyettesnek, Varga János altábornagynak (aki jelenleg Belgiumban szolgál), Huszár János altábornagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokának, Schmidt Zoltán dandártábornoknak, az MH ÖHP törzsfőnök támogató helyettesének és Kriston István főtörzszászlósnak, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának.

Az ünnepi állománygyűlést követően bemutatták Udovecz György 100 éves a Honvéd Üdülő 1917−2017 című, a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent kiadványát, illetve az üdülő történelméből fellelt relikviákból kiállítás is nyílt. 

Forrás: honvedelem.hu

Aktuális hírek
"Menjen a tél, jöjjön a tavasz!"Felvarrók, emlékek…A magyar kultúra napját ünnepelték BalatonakarattyánFőhajtás a hősök előttÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Kolbász- és hurkatöltő versenyHosszú Hétvége a Honvéd ÜdülőbenHúsvéti hétvége
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Turnusváltás_2017
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu