Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Adventi gyertyagyújtás
Elérkezett az advent, a várakozás időszaka. A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ adventi koszorúján Oláh Emil alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész gondolatai után gyújtották meg az első gyertyát.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban hagyományosan a csütörtöki parancsnoki értekezlet elején gyújtanak gyertyát az adventi időszakban. Az első adventi vasárnap előtt Oláh Emil alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze tartott rövid áhítatot a vezető állománynak. A gondolat vezérfonalát Wass Albert, elgondolkodtató, szívet melengető Karácsonyi meséje adta, melyben, Noé idejében az Úristen elküldi a Világosság angyalát, hogy gyertyát gyújtson azoknak szívében, akikben a jóság „csöpp kis nyomát” is megtalálja. „Én úgy gondolom, hogy ha megnézzük, mi is a jelentősége ma, 2017-ben, mit tanulhatunk ebből, mit vihetünk magunkkal, azt látjuk, hogy nem változott bennünk semmi. Lehet, hogy technikailag sok mindent elértünk, de az ember belül ugyanolyan ragadozó, mint régen volt. Az, hogy jön az ősz, sötétség van, fagy van, minket arra kell késztessen, hogy átgondoljuk az életünket, egy kicsit belegondoljunk, hogy lehet jobbá tenni. Ha gyújtunk egy fényt most itt, képletesen, és gyúl egy a szívünkben, a jövőnk csak így maradhat meg; a magunk és a gyermekeink jövője is” – fogalmazta meg az adventi útravalót az alezredes. Az ünnepváró gondolatok után az adventi koszorún az első gyertyát Pauer Anna központvezető helyettes gyújtotta meg.

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu