Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Főhajtás a hősök előtt
A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából az elesett hősökre emlékeztek január 14-én, vasárnap délelőtt Balatonkenesén, a református templomnál. A megemlékezésen részt vett az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ állománya, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár díszelgői.

„Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék? Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak és elesnek. Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom… Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem. Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között… és éneket zengek az Úrnak.” – idézte a 27. zsoltárt Németh Péter református lelkész a doni áttörés évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésen vasárnap délelőtt. A 75 évvel ezelőtti eseményeket Tömör István polgármester elevenítette fel a megjelenteknek. Kiemelte: nem volt olyan magyar család, aki ne szenvedte volna kárát a doni katasztrófának. „Anyák a fiukat, feleségek a férjüket várták vissza frontról, sokszor évtizedeken keresztül. Gyermekkoromban volt olyan, aki tudott nekem erről beszélni, különböző variációkat gondoltak, hogy mi történt, hogy történt, de senki semmit nem tudott, mert nem lehetett megtudni. A politikai környezet nem olyan volt, hogy erről nyíltan lehetett volna beszélni. Az a hatvanezer ember, aki visszajött a Don-kanyarból, az orosz frontról, még az ottlétüket is titkolni kellett, mert politikailag semmi olyan nem várt rájuk, ami számukra előnyös lett volna, holott a magyar hazát, a magyar embereket védték ott, több ezer kilométerre a hazájuktól. A háború után erről nem szabadott beszélni, pedig a Don mellett elszenvedett katonai vereség egyike a történelem legnagyobb katonai vereségeinek. Akkor és ott, olyan körülmények között rendkívüli hősiességnek számított, hogy a halálra fagyott, kimerült és rosszul felszerelt magyar katonák szembeszálltak sokszoros túlerőben lévő orosz-szovjet hadsereggel. Főhajtás azon katonáink előtt, akik kötelességüket teljesítve, aközben estek el a Voronyezs környékén fekvő, távoli, jéghideg havas tájakon” – zárta beszédét a polgármester. A megemlékezés végén a református templom falán elhelyezett emléktáblánál koszorút helyezett el a Balatonkenesei Református Egyházközség, az önkormányzat és a Közművelődési Intézmény és Könyvtár vezetése, valamint a honvédség képviseletében Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka. A megemlékezésen részt vettek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár díszelgő katonái is.

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu