Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A magyar kultúra napját ünnepelték Balatonakarattyán
A magyar kultúra napja alkalmából idén a filmművészetről emlékeztek meg Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

„A Lumiere cég 1896. május 10-től rendszeres vetítéseket rendezett a Royal Szálló kávéházában. Az első, Magyarországon készült filmfelvételek is a milleniumi ünnepségekhez kapcsolódtak. Lumiere operatőrei felvették a díszfelvonulást, Sziklai Zsigmond pedig – az első magyar mozgófényképészként – felvételt készített a királyról” - elevenítette fel az állománynak a magyar filmtörténet kezdeteit Szalay Virginia, az alakulat Rendezvényszervező és Biztosító Részlegének előadója. Az elsőként nyilvántartott magyar film, a Táncz 1901-ben született egy író előadásához illusztrációként, Zitkovszky Béla rendezésében. Ezt híradók, burleszkek követték egyre nagyobb számban. A mennyiségi növekedéssel együtt járt a műfaji gazdagodás. „Az I. világháború idején megszűnt az amerikai, francia és olasz filmek behozatala, ami a magyar filmgyártás példátlanul gyors fellendüléséhez vezetett. 1918-ban egy év alatt több mint száz magyar játékfilm került a hazai és külföldi nézők elé” – idézte fel az egy évszázaddal ezelőtti eseményeket Szalay Virginia. Kiemelte: a magyar film méltán kap helyet a magyar kultúra napján, gondoljunk csak a 40-es és a 60-as évek feledhetetlen alkotásaira, vagy épp a közelmúlt hollywoodi magyar sikereire. A filmtörténeti áttekintés után Vörös Eszter előadó a szakmai kulisszatitkokba is bepillantást nyújtott, majd a rendezvény filmvetítéssel zárult.

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreÁlláshirdetés-Szállodaigazgató-helyettesV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet ÁlláshirdetésFarsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu