Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Felvarrók, emlékek…
Talán nincs is olyan ember a seregben, aki életében legalább egyszer ne járt volna a Honvédüdülő központi büféjében – amelyet egyébként nem is olyan régen újítottak fel. De talán ennél is fontosabb ok, hogy újra ellátogassunk a presszóba az a falon látható különleges felvarró-gyűjtemény, melynek egyik sajátossága, hogy még tovább bővíthető.
„Te Pista, el kellene kezdeni gyűjteni valamilyen katonai relikviákat…” – mondhatta egyszer talán éppen itt, a presszóban Dánosi Ferenc közalkalmazott Gobányi István főtörzszászlósnak, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vezénylőzászlósának. A felvetés pedig nem maradt meg a kimondott ötlet szintjén…„Sokan gyűjtenek felvarrókat a honvédségben, tehát gondoltuk, hogy ez népszerű lehet. Ráadásul a legtöbben úgymond az asztalfióknak gyűjtik, vagy csak szűkebb körben mutatják meg, így ez a fajta nyilvános elhelyezés talán valamennyire különleges” – meséli Gobányi István főtörzszászlós, majd azzal folytatja, hogy noha a közel hatszáz darabot számláló gyűjtemény katonai jellegű, azért más szervezetektől (például a rendőrségtől, vagy a régi határőrségtől) is kaptak felvarrókat. Mivel évről évre nagyon sokan üdülnek, pihennek itt, a folyamatosan bővülő felvarrógyűjtemény iránt meglehetősen nagy az érdeklődés.„Mindegyik felvarró egy-egy apró emlék. Megnézik őket, nosztalgiáznak… néha mondják, hogy »á, nekem is van otthon pár darab, legközelebb elhozom«. Egyszer ilyen módon teljes kis gyűjteményt kaptunk. Olykor szóvá teszik, hogy ennek vagy annak a korábbi alakulatnak miért nincs itt a felvarrója… vagy megosztanak velünk történeteket, hogy például miért ilyen vagy olyan motívum szerepel egy bizonyos felvarrón” – avat be minket a különleges gyűjtemény mindennapjaiba a vezénylőzászlós, hozzátéve, hogy időnként külföldi vendégek is adományoznak (néha ugyan enyhe rábeszélés hatására…) felvarrókat.A gyűjtők – és ez itt kimondottan a reklám helye – szívesen fogadnak újabb és újabb darabokat, hiszen eltökélt céljuk, hogy a büfé másik falát is ezekkel az apró katonai emlékekkel borítják majd be…

Forrás: honvedelem.hu

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu