Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Együttműködés és összetartozás
Ünnepi állománygyűléssel emlékeztek a forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Az ünnepség keretében az alakulatnak zászlószalagot adományozott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.
„1848 március 15-e és a pesti eseményeket követő másfél év felemelő története máig hivatkozási pont, s immár 170 éve nem halványuló emlék, a csoportérdekeken felülemelkedő nemzeti összefogás sokszor hivatkozott példája. Ezen a napon – immár hagyományosan – egyszerre emlékezünk mintegy másfél év eseményeire, szereplőire, katonákra, egyszerű polgárokra, politikusokra, a reformkor megannyi nagyságára, akiknek az 1848 tavaszán megalakuló első független felelős magyar kormányban való részvétel volt addigi politikai tevékenységük csúcspontja – emelte ki az évfordulón dr. Solymosi József tanácsos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa. Beszédében három társadalmi réteg képviselőjének másfél évét idézte fel: hogyan élhette meg az 1848 tavasza és 1849 ősze közötti időszakot egy császári-királyi katonatiszt, egy ifjú joghallgató, és egy, a jobbágysorsot éppen maga mögött hagyó fiatal parasztember. „Mindezzel azt szerettem volna érzékeltetni, mennyiféle életút egyesült 1848-49-ben, egy nemzeti ügy mellett. Mi magunk pedig – kései utódokként – egyetlen nap köré sűrítve emlékezünk egy másfél éves eseménysor szereplőire, már-már mitologikus hőseire, akik minden bizonnyal életük legfontosabb eseményeként vallották a szabadságharcban történt részvételüket, és életük alkonyán is büszkén tudatták a külvilággal: ők 48-as honvédek voltak – zárta ünnepi gondolatait dr. Solymosi József.
A megemlékező beszédet követően a közelmúltban 100 éves évfordulóját ünneplő Honvéd Üdülőnek zászlószalagot adományoztak az alakulattal együttműködő társszervek vezetői. Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte: a csapatzászló, melyet a novemberi jubileumra kapott az alakulat, az összetartozást szimbolizálja, a most adományozott szalag pedig a tiszteletet és az együttműködést. „Egy évvel ezelőtt kerültem Veszprém megyébe, parancsnok úr rögtön megkeresett, hogy együttműködési megállapodást írjunk alá, és a tavalyi évben már több alkalommal is kölcsönösen kiegészítettük, segítettük egymás munkáját. Azt kívánom, hogy az elkövetkező években ez ugyanígy maradjon, a szalag felkötése pedig azt szimbolizálja, hogy összetartozunk.” A megyei rendőrfőkapitány után Dányi Béla tű. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kötötte fel az intézmény szalagját az alakulat zászlajára. Beszédében hangsúlyozta: a csapatzászló a haza, a nemzet, az eskü és a csapat iránti elkötelezettség, hűség szimbóluma; a bátorság, a bajtársiasság és a becsület jelképe. „Ez a szalag szimbolizálja együttműködésünket, amely megvalósul munkánkban, szolgálatunk ellátásában a haza védelme és a biztonság erősítése, növelése érdekében, és a tiszteletünk jelét azért a teljesítményért, amit Önök nap, mint nap végeznek.”
Az ünnepség végén Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka nyújtott át elismeréseket a beosztásában kiváló munkát végző állománynak, valamint a kerek évfordulót ünneplőknek. A rendezvény a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Családi Majális A Honvéd ÜdülőbenIV. Horgásztalálkozó -és FőzőversenyHúsvét a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu