Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Együttműködés és összetartozás
Ünnepi állománygyűléssel emlékeztek a forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Az ünnepség keretében az alakulatnak zászlószalagot adományozott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.
„1848 március 15-e és a pesti eseményeket követő másfél év felemelő története máig hivatkozási pont, s immár 170 éve nem halványuló emlék, a csoportérdekeken felülemelkedő nemzeti összefogás sokszor hivatkozott példája. Ezen a napon – immár hagyományosan – egyszerre emlékezünk mintegy másfél év eseményeire, szereplőire, katonákra, egyszerű polgárokra, politikusokra, a reformkor megannyi nagyságára, akiknek az 1848 tavaszán megalakuló első független felelős magyar kormányban való részvétel volt addigi politikai tevékenységük csúcspontja – emelte ki az évfordulón dr. Solymosi József tanácsos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa. Beszédében három társadalmi réteg képviselőjének másfél évét idézte fel: hogyan élhette meg az 1848 tavasza és 1849 ősze közötti időszakot egy császári-királyi katonatiszt, egy ifjú joghallgató, és egy, a jobbágysorsot éppen maga mögött hagyó fiatal parasztember. „Mindezzel azt szerettem volna érzékeltetni, mennyiféle életút egyesült 1848-49-ben, egy nemzeti ügy mellett. Mi magunk pedig – kései utódokként – egyetlen nap köré sűrítve emlékezünk egy másfél éves eseménysor szereplőire, már-már mitologikus hőseire, akik minden bizonnyal életük legfontosabb eseményeként vallották a szabadságharcban történt részvételüket, és életük alkonyán is büszkén tudatták a külvilággal: ők 48-as honvédek voltak – zárta ünnepi gondolatait dr. Solymosi József.
A megemlékező beszédet követően a közelmúltban 100 éves évfordulóját ünneplő Honvéd Üdülőnek zászlószalagot adományoztak az alakulattal együttműködő társszervek vezetői. Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte: a csapatzászló, melyet a novemberi jubileumra kapott az alakulat, az összetartozást szimbolizálja, a most adományozott szalag pedig a tiszteletet és az együttműködést. „Egy évvel ezelőtt kerültem Veszprém megyébe, parancsnok úr rögtön megkeresett, hogy együttműködési megállapodást írjunk alá, és a tavalyi évben már több alkalommal is kölcsönösen kiegészítettük, segítettük egymás munkáját. Azt kívánom, hogy az elkövetkező években ez ugyanígy maradjon, a szalag felkötése pedig azt szimbolizálja, hogy összetartozunk.” A megyei rendőrfőkapitány után Dányi Béla tű. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kötötte fel az intézmény szalagját az alakulat zászlajára. Beszédében hangsúlyozta: a csapatzászló a haza, a nemzet, az eskü és a csapat iránti elkötelezettség, hűség szimbóluma; a bátorság, a bajtársiasság és a becsület jelképe. „Ez a szalag szimbolizálja együttműködésünket, amely megvalósul munkánkban, szolgálatunk ellátásában a haza védelme és a biztonság erősítése, növelése érdekében, és a tiszteletünk jelét azért a teljesítményért, amit Önök nap, mint nap végeznek.”
Az ünnepség végén Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka nyújtott át elismeréseket a beosztásában kiváló munkát végző állománynak, valamint a kerek évfordulót ünneplőknek. A rendezvény a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu