Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Látványos szezonnyitó Balatonakarattyán
Hagyományosan nagyszabású szezonnyitó rendezvénnyel indult az idei nyár is Balatonakarattyán, a Honvéd Üdülőben. A programok között volt látványos helikopteres-ejtőernyős bemutató, a látogatók beülhettek BTR-be és T-72-be, de izgalmas bemutatókkal érkeztek a rendőrök és a tűzoltók is.
A balatonakarattyai szezonnyitó programot az MH Központi Zenekar térzenéje után Dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar Főnök koordinációs helyettese nyitotta meg. Kiemelte: az új haderőfejlesztési program fontos része a kiképzett és kipihent személyi állomány. „A Zrínyi 2026 programban az egyik pillér az emberekről, a katonákról való gondoskodás. Nyugdíjasról, hivatásos és szerződéses állományról, a gyerekeinkről, és a magyar társadalom gyerekeiről. Ez csak akkor lehet, ha megfelelő programjaink, megfelelő üdülőközpontjaink, és megfelelő szakembereink vannak. Balatonakarattya óriási munkát végzett az elmúlt időszakban. Emlékszem, ezelőtt 10 évvel még légkondicionált helyiségek nélkül, a 70-es évek állapotában, retro fílinggel színezett üdülési élményt adott. Ma Piros ezredes úr és csapata kimozdította nemcsak a strandot, hanem Balatonakarattyát a múltból. Létrehozott egy olyan korszerű központot, ahol a strand, a wifi, gyerektábor, és minden más szórakozási lehetőség megjelent. Ez egy óriási élmény számunkra, végre érezzük, hogy gondoskodnak rólunk. Végre érezzük, hogy fontosak vagyunk a rendszernek, fontos a tábornok és az őrvezető. Köszönjük ezt a hozzáállást, mert ez egy óriási teljesítmény.” A koordinációs helyettes hozzátette: a modernizációs folyamat nem áll meg, hiszen a Zrínyi 2026 programon belül nagyszabású fejlesztések előtt áll Balatonakarattya, és a többi üdülő és csapatpihenő. A megnyitó után huszárbemutatóval folytatódott a program, majd egy kis esőszünet után az időjárás teret engedett a leglátványosabb programnak, a Balaton fölötti ejtőernyős bemutatónak. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis hajózó és ejtőernyős állománya Mi-17 helikopterből négy felszállással teljesítette a feladatot. A bemutató különlegességét adta, hogy a szombati ugrással búcsúztak az RS 4/4 LA típusú körkupolás deszant ejtőernyőtől. A helikopteres program után a nagyréten folytatódott a szezonnyitó katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutatókkal, akrobatikus táncbemutatóval, lovas kaszkadőrök műsorával. A rendezvény kísérő programjai között volt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár statikus bemutatója, a HM Ei Zrt. drón bemutatója, harci jármű bemutató, óriás társasjáték, kalózhajó, sport- és rekreációs programok. Az érdeklődők megtekinthették Udovecz György szervezésében a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „170 éves a Magyar Honvédség” című kiállítását, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc fegyvereit, valamint a veszprémi Méretes Szabóság egyenruháit. Az egész napos rendezvény este, a fergeteges hangulatú Band of Streets koncerttel zárult.

Aktuális hírek
IV. Sör- és Csülök FesztiválBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásÉvadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülőBalatonakarattyán állomásozott a Fair Play Football RoadshowÁllamalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 16-án az MH RKKKVéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Fitt Hétvége a Honvéd ÜdülőbenHalloween a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu