Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Látványos szezonnyitó Balatonakarattyán
Hagyományosan nagyszabású szezonnyitó rendezvénnyel indult az idei nyár is Balatonakarattyán, a Honvéd Üdülőben. A programok között volt látványos helikopteres-ejtőernyős bemutató, a látogatók beülhettek BTR-be és T-72-be, de izgalmas bemutatókkal érkeztek a rendőrök és a tűzoltók is.
A balatonakarattyai szezonnyitó programot az MH Központi Zenekar térzenéje után Dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar Főnök koordinációs helyettese nyitotta meg. Kiemelte: az új haderőfejlesztési program fontos része a kiképzett és kipihent személyi állomány. „A Zrínyi 2026 programban az egyik pillér az emberekről, a katonákról való gondoskodás. Nyugdíjasról, hivatásos és szerződéses állományról, a gyerekeinkről, és a magyar társadalom gyerekeiről. Ez csak akkor lehet, ha megfelelő programjaink, megfelelő üdülőközpontjaink, és megfelelő szakembereink vannak. Balatonakarattya óriási munkát végzett az elmúlt időszakban. Emlékszem, ezelőtt 10 évvel még légkondicionált helyiségek nélkül, a 70-es évek állapotában, retro fílinggel színezett üdülési élményt adott. Ma Piros ezredes úr és csapata kimozdította nemcsak a strandot, hanem Balatonakarattyát a múltból. Létrehozott egy olyan korszerű központot, ahol a strand, a wifi, gyerektábor, és minden más szórakozási lehetőség megjelent. Ez egy óriási élmény számunkra, végre érezzük, hogy gondoskodnak rólunk. Végre érezzük, hogy fontosak vagyunk a rendszernek, fontos a tábornok és az őrvezető. Köszönjük ezt a hozzáállást, mert ez egy óriási teljesítmény.” A koordinációs helyettes hozzátette: a modernizációs folyamat nem áll meg, hiszen a Zrínyi 2026 programon belül nagyszabású fejlesztések előtt áll Balatonakarattya, és a többi üdülő és csapatpihenő. A megnyitó után huszárbemutatóval folytatódott a program, majd egy kis esőszünet után az időjárás teret engedett a leglátványosabb programnak, a Balaton fölötti ejtőernyős bemutatónak. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis hajózó és ejtőernyős állománya Mi-17 helikopterből négy felszállással teljesítette a feladatot. A bemutató különlegességét adta, hogy a szombati ugrással búcsúztak az RS 4/4 LA típusú körkupolás deszant ejtőernyőtől. A helikopteres program után a nagyréten folytatódott a szezonnyitó katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutatókkal, akrobatikus táncbemutatóval, lovas kaszkadőrök műsorával. A rendezvény kísérő programjai között volt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár statikus bemutatója, a HM Ei Zrt. drón bemutatója, harci jármű bemutató, óriás társasjáték, kalózhajó, sport- és rekreációs programok. Az érdeklődők megtekinthették Udovecz György szervezésében a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „170 éves a Magyar Honvédség” című kiállítását, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc fegyvereit, valamint a veszprémi Méretes Szabóság egyenruháit. Az egész napos rendezvény este, a fergeteges hangulatú Band of Streets koncerttel zárult.

Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. II. turnusÁlláshirdetés Gyermektábor 2020. I. turnusÁlláshirdetésBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház biztosítja a vendégek kényelmét.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu