Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Isten közelében
Főszezon időszakában szentmisére, istentiszteletre várják a vendégeket vasárnaponként Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében a Katolikus és a Protestáns Tábori Püspökség lelkészei. Az idei első istentiszteletet június 24-én Szabó György alezredes, református tábori lelkész tartotta.

Egy, korunkban nagyon aktuális, a mai emberhez is szóló példázatot, a tékozló fiú történetét elevenítette fel az idei első főszezoni istentiszteleten vasárnap délelőtt Szabó György alezredes, református tábori lelkész. Kiemelte: „kétezer év elteltével ma is érvényes ránk, azokra, akik elhagyták az „atyai házat”, az Istent. A történetből pedig kiderül, hogy Isten egyformán szereti minden gyermekét. Azt is, aki most nincs itt közöttünk, ebben a közösségben, aki nem hallgatja az Ő igéjét, aki nem imádkozik velünk együtt – ugyanúgy szereti a mindenható Isten, aki minden elveszett gyermekéért ugyanúgy aggódik.” Hozzátette: Isten a Szentírásban megadta nekünk azokat az „útjelző táblákat”, amelyek segítenek abban, hogy ne vesszünk el, mint a tékozló fiú. „Sokszor ezeket figyelmen kívül hagyjuk, de a bajban mindig visszatérünk Hozzá, és mindig van visszaút, mert Ő visszavár bennünket.” De Isten nem azt várja tőlünk, hogy csak a bajban jusson eszünkbe, hanem azt, hogy hűséges tanítványai legyünk, hogy akkor is hozzá forduljunk, amikor boldogok vagyunk. „Akkor is, amikor minden rendben megy az életemben, adjak hálát az Istennek, és köszönjem meg mindazt, amivel megáldott engem. Napomat úgy kezdjem, hogy imára kulcsolom a kezemet és azt mondom: Uram, köszönöm az új napot! Mert Isten mindezt látja, és Jézus azért mondta ezt a példázatot, hogy megértsük: Isten minden embert visszavár, még ha hátat is fordítottak Neki” – zárta igehirdetését Szabó György alezredes.

Balatonakarattyán évek óta hagyomány, hogy nyaranta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat katolikus és protestáns tábori lelkészei szentmisét, illetve istentiszteletet tartanak az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban nyaraló katonáknak és honvédségi dolgozóknak. Augusztus végéig minden vasárnap reggel 9 órakor várják híveket a Honvéd Üdülő imatermében.


Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. II. turnusÁlláshirdetés Gyermektábor 2020. I. turnusÁlláshirdetésBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház biztosítja a vendégek kényelmét.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu