Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
II.Rákóczi Ferenc szobor felavatása

A Rákóczi-szobor 2018. augusztus 11-én került felavatásra Balatonakarattyán a Rákóczi parkban. A megnyitó előtt Matus Mihály úr tárogatózenéjét hallhattuk, majd Ács Gábor a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület elnöke köszöntötte elsőként a vendégeket. Ezután II Rákóczi Ferenc fejedelem bronz mellszobrát Matolcsy Gyöngyi, Ács Gábor, Martényi Árpád és Piros Ottó ezredes úr leplezte le.

Beszédet mondott Matolcsy Gyöngyi asszony, Balatonakarattya Község polgármestere, majd ezt követően előadást hallhattunk dr. Négyesi Lajos hadtörténész, dr. Berek Lajos szobrászművész, Martényi Árpád a Rákóczi Szövetség alelnöke és dr. Meskó Bánk előadóművésztől. Legfőképpen II. Rákóczi Ferenc életútjáról és a Rákóczi szabadságharcról hallhattunk beszédeket, amiket a vendégek nagy érdeklődéssel hallgattak.

Mráz Mira mondta el Rákóczi imáját, majd Árpád atya, ferences rendi szerzetes megáldotta a szobrot.

Az ünnepség végén a jelenlévő szervezetek képviselői és a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka és vezetősége is elhelyezték koszorújukat.


Aktuális hírek
VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu