Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonai Képzőművészeti Alkotótábor

Szeptember 4. és 14. között immár negyedik alkalommal került megrendezésre a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor. A 28 fő alkotó között hosszú évek után ismét voltak külföldi résztvevők is, 2 cseh katona személyében, így a XXVII. alkotótábor újra kiérdemelte a nemzetközi jelzőt.

A tábor tematikája illeszkedett a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozatba. Az alkotótábor ideje alatt a feladat olyan csendélet megalkotása volt, melyben szerepelnek az évtizedekre osztott 170 év harcászati és használati tárgyai.

Breznay András festőművész, táborvezető tanár munkáját idén is Tamus István grafikusművész segítette, komplex grafikai műhely kialakításával. A hagyományos, ma használt festészeti technikák mellett felelevenítették a „régi velencei festők” által alkalmazott módszereket és nagy teret kapott a hagyományos grafika, a rézkarc, valamint a linómetszet is. A technikák sokszínűsége biztosította a sikerélményt és az alkotói szabadságot a különböző felkészültségű, amatőr alkotók számára is.

Az üdülő a már megszokott kényelemmel, rugalmassággal és segítőkészséggel biztosította a 10 napig zajló alkotás körülményeit. A résztvevők kikapcsolódását a Military Girls együttes nagysikerű koncertje is elősegítette. Az alkotótábor élményeit gazdagította a tábor egyik résztvevője, Baji Zoltán százados meglepetésszerű lánykérése, melyet Kasai zongoraművész koncertje tett még ünnepélyesebbé.

Másnap a résztvevők alakulatainak parancsnokai részvételével zárult a tábor, ahol a táborvezető művésztanárok vezetésével a közönség is megtekinthette az elkészült alkotásokat.

A tábor résztvevői köszönetüket kifejezve felajánlottak 1-1 alkotást az üdülő részére, melyeket ezúton is nagyon köszönünk.


Aktuális hírek
Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu