Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazenekar a Balaton partján
Mindenki ismeri azt a koncert-érzést, amikor az ember legszívesebben táncra perdülne a zenék hallatán és ülve jár keze-lába. Ezt élhették át csütörtökön este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vendégei, akiknek az MH 54. Veszprém Radarezred Zenekar adott igazi nyár-hangulatú koncertet.

A jazz és a rock and roll örök kedvencek, s egy vérbeli Balaton-parti, nyáresti koncert elképzelhetetlen e műfajok nélkül. „Igyekeztünk olyan örökzöld dalokat összeválogatni, filmzenéket, világslágereket, amiket mindenki ismer, hogy a közönség érezze jól magát” – hangsúlyozta Katona János alezredes, az MH 54. Veszprém RE Zenekar karmestere. Felcsendült többek között Tony Renis 1962-es „Quando Quando Quando”-ja, vagy a „Rock Around the Clock”, amely bár megjelenésekor nem aratott nagyobb sikert, a mai napig a világ egyik legismertebb dala. Max. C. Freedman és James E. Myers szerzeménye már 1952-ben megszületett, ám két évig fiókban volt. 1954-ben jelent meg Bill Haley és zenekara előadásában egy Decca lemezen, és mérsékelt sikert aratott. Akkor vált szenzációs sikerré, amikor egy évvel később a helyüket kereső fiatalokról szóló Blackboard Jungle (Palatábla dzsungel) című filmben elhangzott. Azonnal a slágerlisták élére ugrott, s népszerűsége azóta is töretlen. A katonazenekar előadásában hallhatta a közönség a másik nagy kedvencet is, a „When the Saints Go Marching In”-t, amelyet egy amerikai gospelből eredeztetnek. Szövegét Luther G. Presley, zenéjét Virgil Oliver Stamps szerezte. Egyik első előadója Louis Armstrong volt az 1930-as években. Azóta a hallgatóság egyik kedvence, sőt, több sportegyesület himnusza is lett.
A könnyed hangulatú, sikeres csütörtök esti koncert után Katona János alezredes elmondta: a zenekar éppen harminc éve visszatérő vendég a Balaton-parton, hiszen 1986 nyarától rendszeresen járnak az üdülőbe fellépni. A közönség kedvenc katonazenekara mozgalmas nyár elé néz, naponta több helyre is hívják őket. Sikerük titkáról a karmester csak annyit mondott: „a Hungarian Air Force Band egy más műfaj, más stílus, mint a többi zenekar, a mienk annyiban másabb, hogy kicsit közelebb vagyunk zenénkkel és a műsorok hangulatában a közönséghez, és egy kicsit lazábbak vagyunk.”


Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu