Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazenekar a Balaton partján
Mindenki ismeri azt a koncert-érzést, amikor az ember legszívesebben táncra perdülne a zenék hallatán és ülve jár keze-lába. Ezt élhették át csütörtökön este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vendégei, akiknek az MH 54. Veszprém Radarezred Zenekar adott igazi nyár-hangulatú koncertet.

A jazz és a rock and roll örök kedvencek, s egy vérbeli Balaton-parti, nyáresti koncert elképzelhetetlen e műfajok nélkül. „Igyekeztünk olyan örökzöld dalokat összeválogatni, filmzenéket, világslágereket, amiket mindenki ismer, hogy a közönség érezze jól magát” – hangsúlyozta Katona János alezredes, az MH 54. Veszprém RE Zenekar karmestere. Felcsendült többek között Tony Renis 1962-es „Quando Quando Quando”-ja, vagy a „Rock Around the Clock”, amely bár megjelenésekor nem aratott nagyobb sikert, a mai napig a világ egyik legismertebb dala. Max. C. Freedman és James E. Myers szerzeménye már 1952-ben megszületett, ám két évig fiókban volt. 1954-ben jelent meg Bill Haley és zenekara előadásában egy Decca lemezen, és mérsékelt sikert aratott. Akkor vált szenzációs sikerré, amikor egy évvel később a helyüket kereső fiatalokról szóló Blackboard Jungle (Palatábla dzsungel) című filmben elhangzott. Azonnal a slágerlisták élére ugrott, s népszerűsége azóta is töretlen. A katonazenekar előadásában hallhatta a közönség a másik nagy kedvencet is, a „When the Saints Go Marching In”-t, amelyet egy amerikai gospelből eredeztetnek. Szövegét Luther G. Presley, zenéjét Virgil Oliver Stamps szerezte. Egyik első előadója Louis Armstrong volt az 1930-as években. Azóta a hallgatóság egyik kedvence, sőt, több sportegyesület himnusza is lett.
A könnyed hangulatú, sikeres csütörtök esti koncert után Katona János alezredes elmondta: a zenekar éppen harminc éve visszatérő vendég a Balaton-parton, hiszen 1986 nyarától rendszeresen járnak az üdülőbe fellépni. A közönség kedvenc katonazenekara mozgalmas nyár elé néz, naponta több helyre is hívják őket. Sikerük titkáról a karmester csak annyit mondott: „a Hungarian Air Force Band egy más műfaj, más stílus, mint a többi zenekar, a mienk annyiban másabb, hogy kicsit közelebb vagyunk zenénkkel és a műsorok hangulatában a közönséghez, és egy kicsit lazábbak vagyunk.”


Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Családi Majális A Honvéd ÜdülőbenIV. Horgásztalálkozó -és FőzőversenyHúsvét a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu