Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Honvéd Férfikar crossover koncertje
Kalandozás a műfajok között - ez jellemezte a Honvéd Férfikar csütörtök esti crossover koncertjét Balatonakarattyán. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) a kánikula ellenére több mint száz vendég tapsolta meg a fergeteges produkciókat.
A crossover jelentése kereszteződés, tehát többféle műfajt, stílust ötvöző zene. A műfaj stílusok, technikák, zenei nyelvezetek vagy akár művészeti ágak keveredésére épül. Az eleinte stíluskísérlet jellegű próbálkozásokból mára rendkívül szerteágazó és divatos irányzat lett. A Honvéd Férfikar „Másképp zenélünk” című előadása e stílus jegyében született azzal a céllal, hogy a férfikar megmutathassa magát nemzetközi színtéren is e műfajban, melynek Magyarországon egyik első képviselője volt. Műsorukkal bizonyítják, hogy a komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, valamint világszerte ismert pop, rock, és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást.

Az MH RKKK Rendezvényközpontjának teraszán Riederauer Richárd karnagy vezénylésével először Verdi Ernani-jából a Rablók-karát hallhatta a közönség, majd Gounod Katonakórusával elindultak a „könnyebb” zene irányába, hiszen egy kis jazz-es kíséretet is loptak az operába. Ezt követte egy örökzöld nápolyi sláger, a Funiculi, funicula Dékány Jenő szólójával. A dal érdekessége egyébként, hogy a Vezúvra felvezető siklóvasút (funicolare) átadása alkalmából született, szövegét egy nápolyi újságíró írta, a zenéjét pedig Luigi Denza komponálta 1880-ban. Szintén jazz-kíséretet kapott a Vadászkar Webertől, innen pedig egy ugrás a műfaj gyökereihez és máris felcsendült Louis Armstrong nagysikerű dala, a What a wonderful world Kővári Csaba előadásában. A nézőtéren ülő gyermekek nagy örömére ezután egy rajzfilmsláger következett: Lusta Dick híres trombitaszólója a Macskafogóból, majd mintegy „premier előtti előadásként” egy igazi könnyűzene, a Látom magam a poharamban című dal az Amorf Ördögöktől. A zenekar tagjainak útjai ugyan néhány évvel ezelőtt elváltak, azonban most ismét ezen a néven, Péterfy Bori és a Honvéd Férfikar közreműködésével adnak koncertet június 28-án, kedden este a Művészetek Palotájában. Frech Zoltán, a basszus szólam vezetője hangsúlyozta: „nagyon várjuk ezt a koncertet, nagyon élvezzük ezt a munkát, sok számban közreműködünk, például ebben a Látom magam a poharamban c. számban”.  A könnyűzene sorát folytatva felcsendült Az utolsó szerelmes dal és a Csinibaba című sláger, a koncert végén pedig a Forró szél című jugoszláv filmsorozat felejthetetlen főcímdala, A sad adio Naszvagyi Vilmos előadásában.

A közönség értékelte a műfajok közötti utazgatást, sőt, egy-egy dalt együtt is énekelt a művészekkel. Frech Zoltán elárulta: a Honvéd Férfikarral nemsokára Balatonakarattyától nem messze, Veszprémben találkozhat az itteni közönség július 9-én Bizet: Carmen című operájában, Oberfrank Pál rendezésében.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu