Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Honvéd Férfikar crossover koncertje
Kalandozás a műfajok között - ez jellemezte a Honvéd Férfikar csütörtök esti crossover koncertjét Balatonakarattyán. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) a kánikula ellenére több mint száz vendég tapsolta meg a fergeteges produkciókat.
A crossover jelentése kereszteződés, tehát többféle műfajt, stílust ötvöző zene. A műfaj stílusok, technikák, zenei nyelvezetek vagy akár művészeti ágak keveredésére épül. Az eleinte stíluskísérlet jellegű próbálkozásokból mára rendkívül szerteágazó és divatos irányzat lett. A Honvéd Férfikar „Másképp zenélünk” című előadása e stílus jegyében született azzal a céllal, hogy a férfikar megmutathassa magát nemzetközi színtéren is e műfajban, melynek Magyarországon egyik első képviselője volt. Műsorukkal bizonyítják, hogy a komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, valamint világszerte ismert pop, rock, és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást.

Az MH RKKK Rendezvényközpontjának teraszán Riederauer Richárd karnagy vezénylésével először Verdi Ernani-jából a Rablók-karát hallhatta a közönség, majd Gounod Katonakórusával elindultak a „könnyebb” zene irányába, hiszen egy kis jazz-es kíséretet is loptak az operába. Ezt követte egy örökzöld nápolyi sláger, a Funiculi, funicula Dékány Jenő szólójával. A dal érdekessége egyébként, hogy a Vezúvra felvezető siklóvasút (funicolare) átadása alkalmából született, szövegét egy nápolyi újságíró írta, a zenéjét pedig Luigi Denza komponálta 1880-ban. Szintén jazz-kíséretet kapott a Vadászkar Webertől, innen pedig egy ugrás a műfaj gyökereihez és máris felcsendült Louis Armstrong nagysikerű dala, a What a wonderful world Kővári Csaba előadásában. A nézőtéren ülő gyermekek nagy örömére ezután egy rajzfilmsláger következett: Lusta Dick híres trombitaszólója a Macskafogóból, majd mintegy „premier előtti előadásként” egy igazi könnyűzene, a Látom magam a poharamban című dal az Amorf Ördögöktől. A zenekar tagjainak útjai ugyan néhány évvel ezelőtt elváltak, azonban most ismét ezen a néven, Péterfy Bori és a Honvéd Férfikar közreműködésével adnak koncertet június 28-án, kedden este a Művészetek Palotájában. Frech Zoltán, a basszus szólam vezetője hangsúlyozta: „nagyon várjuk ezt a koncertet, nagyon élvezzük ezt a munkát, sok számban közreműködünk, például ebben a Látom magam a poharamban c. számban”.  A könnyűzene sorát folytatva felcsendült Az utolsó szerelmes dal és a Csinibaba című sláger, a koncert végén pedig a Forró szél című jugoszláv filmsorozat felejthetetlen főcímdala, A sad adio Naszvagyi Vilmos előadásában.

A közönség értékelte a műfajok közötti utazgatást, sőt, egy-egy dalt együtt is énekelt a művészekkel. Frech Zoltán elárulta: a Honvéd Férfikarral nemsokára Balatonakarattyától nem messze, Veszprémben találkozhat az itteni közönség július 9-én Bizet: Carmen című operájában, Oberfrank Pál rendezésében.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Családi Majális A Honvéd ÜdülőbenIV. Horgásztalálkozó -és FőzőversenyHúsvét a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu