Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Farsangi mulatságok a Honvéd Üdülőben

2019. február 15-17. között a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban idei évben is megrendezésre került a telet, hideget és sötétséget legyőző tavaszi örömünnep a FARSANG.

A farsangi ünnepek hagyománya az ókori népek tavaszváró, főleg a római saturnaliák-nak hagyományaiban gyökerezik. Hazánkban épp úgy, mint más európai népeknél a vízkeresztkor kezdődő és a hamvazószerdáig (nagyböjt kezdete) tartó időszak - farsangi ünnepkör - legfeltűnőbb mozzanata, a jelmezes, álarcos alakoskodás, és a mulatság, az ének, a tánc és a móka ideje. Az osztrák elnevezés Vaschnach utal arra, hogy a szokás nyugatról került hazánkba, ebből a szóból lett a fassang, majd farsang lett. Érdemes megemlíteni, hogy a latin országokban ugyanerre az időszakra a „carneval” szót használják, melynek olasz eredetű őse a „carnelevare” jelentése –húst elhagyó. A farsangok és a karneválok középkortól megjelenő új szokásai mára minden kontinensen elterjedtek. A bálok, jelmezes felvonulások a farsangi ünnepkör leglátványosabb elemei, így a Honvéd Üdülőben is hasonlóképpen ünnepelt közel 150 vendég a farsangi hétvégén. Pénteken este svédasztalos vacsorán, majd családi karaoke versenyen vehettek részt a vendégeink. Következő nap reggeli után kézműves foglalkozáson a kicsik színezhettek, rajzolhattak, színes farsangi képet ragasztottak és színpompás álarcokat készítettek a szülőkkel együtt. Ebéd után 14 órai kezdettel arcfestésen vehettek részt a farsangolók, ahol különböző ünnepi maszkokkal díszítették arcukat és így készültek elő a 17 órakor kezdődő jelmezes felvonulásra. A jelmezverseny gyermek és felnőtt résztvevői egyaránt mind díjazottak lettek. A gyerekek szellemes jelmezei között megtalálhattuk dínót, nagymamit, pillangókisasszonyt, hercegnőt, kalózt, pókot, Harry Pottert és katonát, a felnőttek között az „ápolónő” lett a legsikeresebb jelmez. A farsangi bál a vacsorával, óriáspalacsinta látványsütéssel kezdődött. Sztárvendégünk a 4 tagú Brazil szambát bemutató tánccsoport, akik Budapestről érkeztek hozzánk és fergeteges Szamba show- val köszöntötték a vendégeket, majd közös táncba is bevonták őket. Az este a jó hangulatához a zenét DJ Ottó szolgáltatta.


Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu