Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Tavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán

 

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában a méltán népszerű kolbász és hurkatöltő bajnokságot a téli szezon lezárásának utolsó mozzanataként.

A magyar konyhaművészet, a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, Magyarország jó természeti adottságain, az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul. A több mint ezeréves történelmi fejlődés eredményeképpen a magyar tájkonyhák tradícióit jelentő receptjei a népi táplálkozás bölcsességét bizonyítják: a legegyszerűbb nyersanyagokból is a legkülönfélébb ételvariációk készíthetők el.

„Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez”.(Gundel Károly)

A múlt hétvégén kissé hűvös időben, a Honvéd Üdülőben több mint 150 fő vendég részvételével, 16 csapatban, civilek és katonák együtt mutathatták meg és mérhették össze disznótoros készítésben a gasztronómiai tudásukat.

Délelőtt a köszöntő és a csapatok bemutatkozása után, A helység kalapácsa című komédia került színpadra a veszprémi Bónusz nyugdíjas Klub és a Bakonyi Betyárok közös előadásában, majd nem sokkal dél előtt az alapanyagok átvételével kezdetét vette a verseny.

A zsűri-köztük Gulyás Károly mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Somogyi Tamás, Száva Zoltán és Geiszt József mesterszakácsok- végig ízlelték és kiválasztották az idei ínyencségekből a legjobbakat. A délutáni eredményhirdetésen a 16 csapat között 2 különdíjat is kiosztott: a Kolbi Women csapata a bemutatkozó rap szereplésért, és a Rátóti betyárok a különleges mézes kolbászuk elkészítéséért. A verseny első helyezettje és a vándorkupa őrzője egy éven át a Balatoni Kolbászkák, a HODOSZ helyi alapszervezetének csapata, a második helyezett a Kolbi Women, a harmadik helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület csapata lett.

 

 Aktuális hírek
IV. Sör- és Csülök FesztiválBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásÉvadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülőBalatonakarattyán állomásozott a Fair Play Football RoadshowÁllamalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 16-án az MH RKKKVéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Fitt Hétvége a Honvéd ÜdülőbenHalloween a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu