Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
XXVIII. Alkotótábor az üdülőben

„Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: ”nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni és hang elnémul.”
Vincent Van Gogh idézetével invitálta a XXVIII. Nemzetközi Katonai Képzőművészeti Alkotótáborba a Magyar Honvédség azon hivatásos és szerződéses katonáit, kormánytisztviselőit, honvédelmi alkalmazottait és önkéntes tartalékosait, akik hivatásuk mellett folytatott alkotótevékenységükkel szolgálják és ápolják a magyar nemzeti és katonakultúra hagyományait.
Szeptember 6-án, Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka 4. alkalommal köszöntötte az alkotókat a balatonakarattyai üdülőben. A 11 napos táborban ezúttal 1 fő német és 1 fő lengyel katonaalkotó is tiszteletét tette, ahol Breznay András festőművész, valamint Tamus István grafikusművész irányításával fejleszthették képességeiket és bővíthették képzőművészeti ismereteiket. Bepillantást nyerhettek a pasztell, a velencei terpentines olajportré, az akvarell, a rézkarc, a feledésbe merülő linómetszet és a monotípia rejtelmeibe, alkalmazásukat pedig bemutathatták a két fő témakör - II. Rákóczi Ferenc valamint ’30 éves határnyitás’- egyikében, amihez az inspirációt a vendégművészek előadása nyújtotta. Dr. Négyesi Lajos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadirégész, Hadszíntérkutató és Hagyományőrző Osztály vezetője, megindító előadást tartott II. Rákóczi Ferenc fejedelemmé választásának 315. évfordulója apropóján, melynek hatására csodálatos portrékat és Rákóczi fát reprodukáltak a művészek vásznaikra. Az előadás sorozatban közreműködött még Nagy Előd festő-, és éremművész, aki a mintázást és a bronzöntés fortélyait ismertette az érdeklődőkkel. Frömmer Gyula festőművész, a Honvéd Kulturális Egyesület egyik alapító tagja a Karddal és ecsettel című ismertetőjével járult hozzá a képzéshez, amiben részletesen beszélt az elmúlt évszázadok katona művészeiről és azok alkotásairól. A művészettörténeti előadások és alkotótevékenység mellett, lehetőség adódott a Herendi Porcelán Manufaktúra, Tihany és a Balatonalmádiban található Új Dunántúli Tárlat látogatására, melyet harminc év után ismét a településen rendeztek meg.
A tábor záróeseményen részt vett Aulechla József ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója, Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, valamint Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD dandárparancsnoka aki köszöntőbeszédében az alkotótábor fontosságát méltatta, hiszen az alkotótevékenység szellemi táplálék mind a katonaművésznek, mind a szemlélőnek egyaránt, ezzel egyfelől biztosítja a katona jólétét is.
A tábor zárása egyben a kiállítás megnyitóját is jelentette, ahol tárlatvezetés formájában mutathatták be alkotásaikat a művészek.Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. I. turnusÁlláshirdetésBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház biztosítja a vendégek kényelmét.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu