Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Egészségmegőrző Program a Balatonon
A Magyar Honvédség Egészségmegőrző Programja érkezett csütörtökön Balatonakarattyára, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapjára.
A strandon felállított sátor körül nagy volt az érdeklődés. Felnőttek és gyerekek egyaránt lelkesen igyekeztek kitölteni a tízféle témakörben készült totókat, melyek többek között a táplálkozásról, folyadékbevitelről, uv sugárzásról, sportolásról, az alkoholfogyasztásról, a drog és dohányzás hatásairól tettek fel kérdéseket. A program célja kettős, egyrészt a megelőzés, ugyanakkor ismeretekkel is gyarapodnak a tesztek kitöltői. Például tudjuk-e, földünk vízkészletének hány százaléka ivóvíz? Sportolás közben mit veszít a szervezetünk, illetve mit kell pótolnunk? Hány liter víz jut naponta egy főre hazánkban? Hogyan számítjuk ki a testtömeg-indexünket? A kitöltött kérdőíveket az MH Egészségügyi Központ munkatársai javították ki, majd az esetleges helytelen válaszokra magyarázattal is szolgáltak, felhívva a figyelmet a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra. S ha már sikeresen megválaszoltuk, hogyan kell kiszámolni a testtömeg indexet, meg is mérték, hogy a megfelelő értékhatáron belül vagyunk-e. Ennél tovább is merészkedhetett az érdeklődő, hiszen a következő mérés már azt mutatta meg, hogy a kedvező testtömeg összetételből hány százalék a testvíz és zsírarány, valamint az izomtömeg. A totó sikeres kitöltése után a jutalom sem maradt el: felnőtt és gyermek egyaránt választhatott magának a praktikus ajándékok közül.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapja keretében lehetőség volt véradásra is az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a belső energiaszint helyreállításáról is.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu