Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Egészségmegőrző Program a Balatonon
A Magyar Honvédség Egészségmegőrző Programja érkezett csütörtökön Balatonakarattyára, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapjára.
A strandon felállított sátor körül nagy volt az érdeklődés. Felnőttek és gyerekek egyaránt lelkesen igyekeztek kitölteni a tízféle témakörben készült totókat, melyek többek között a táplálkozásról, folyadékbevitelről, uv sugárzásról, sportolásról, az alkoholfogyasztásról, a drog és dohányzás hatásairól tettek fel kérdéseket. A program célja kettős, egyrészt a megelőzés, ugyanakkor ismeretekkel is gyarapodnak a tesztek kitöltői. Például tudjuk-e, földünk vízkészletének hány százaléka ivóvíz? Sportolás közben mit veszít a szervezetünk, illetve mit kell pótolnunk? Hány liter víz jut naponta egy főre hazánkban? Hogyan számítjuk ki a testtömeg-indexünket? A kitöltött kérdőíveket az MH Egészségügyi Központ munkatársai javították ki, majd az esetleges helytelen válaszokra magyarázattal is szolgáltak, felhívva a figyelmet a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra. S ha már sikeresen megválaszoltuk, hogyan kell kiszámolni a testtömeg indexet, meg is mérték, hogy a megfelelő értékhatáron belül vagyunk-e. Ennél tovább is merészkedhetett az érdeklődő, hiszen a következő mérés már azt mutatta meg, hogy a kedvező testtömeg összetételből hány százalék a testvíz és zsírarány, valamint az izomtömeg. A totó sikeres kitöltése után a jutalom sem maradt el: felnőtt és gyermek egyaránt választhatott magának a praktikus ajándékok közül.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapja keretében lehetőség volt véradásra is az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a belső energiaszint helyreállításáról is.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu