Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Ízek, borok, hangulatok
Ezzel a címmel szervez évről évre találkozót Balatonakarattya a népzene és néptánc, valamint a finom ízek és borok szerelmeseinek. Az idei rendezvényen a Magyar Honvédség is képviseltette magát az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapatával.
Békési Éva őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Híradó és Informatikai Részleg részlegvezetője Balatonkenesét már elbűvölte főzőtudományával, hiszen két hónapja csapatával és fantasztikus pandúrgulyásával megnyerte az MH RKKK számára az Aranyfakanál-díjat. Vezetésével az MH RKKK csapata szombaton a balatonakarattyai „Ízek, borok, hangulatok” rendezvényen mutatta meg az érdeklődőknek, mit tud a bográcsban varázsolni. Most chilis bab készült, sok-sok friss fűszerrel: bazsalikommal, kakukkfűvel, babérral, oreganóval, négyféle babbal, kétféle hússal és hagymával.
A munkamegosztás természetesen jól működött. A csapat férfitagjainak(Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, Békési Csaba és Dr. Krajcsi Tibor) feladata a tűzgyújtás, a bogrács előkészítése, a konzervek felbontása, végül a kóstolás volt, míg a hölgyek (Dr. Krajcsi Tiborné tzls., Wéber Zsuzsanna és Goórné Majoros Gertrúd) Békési Éva őrnagy keze alá dolgoztak a főzésben segédkezve. Az előkészítési munkálatok során Dr. Krajcsi Tiborné törzszászlós, az alakulat Egészségügyi Központjának vezető asszisztense vívta ki a csapat csodálatát, aki Jamie Olivert és Gordon Ramsayt megszégyenítő gyorsasággal aprított fel mindenféle zöldséget. Az eredmény most is kiváló lett, el is hangzott a „jövőre ugyanitt”, így az alakulat állománya lassan a környék egyik elismert „gasztrocsapatának” számít.

Aktuális hírek
Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu