Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Ízek, borok, hangulatok
Ezzel a címmel szervez évről évre találkozót Balatonakarattya a népzene és néptánc, valamint a finom ízek és borok szerelmeseinek. Az idei rendezvényen a Magyar Honvédség is képviseltette magát az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapatával.
Békési Éva őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Híradó és Informatikai Részleg részlegvezetője Balatonkenesét már elbűvölte főzőtudományával, hiszen két hónapja csapatával és fantasztikus pandúrgulyásával megnyerte az MH RKKK számára az Aranyfakanál-díjat. Vezetésével az MH RKKK csapata szombaton a balatonakarattyai „Ízek, borok, hangulatok” rendezvényen mutatta meg az érdeklődőknek, mit tud a bográcsban varázsolni. Most chilis bab készült, sok-sok friss fűszerrel: bazsalikommal, kakukkfűvel, babérral, oreganóval, négyféle babbal, kétféle hússal és hagymával.
A munkamegosztás természetesen jól működött. A csapat férfitagjainak(Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, Békési Csaba és Dr. Krajcsi Tibor) feladata a tűzgyújtás, a bogrács előkészítése, a konzervek felbontása, végül a kóstolás volt, míg a hölgyek (Dr. Krajcsi Tiborné tzls., Wéber Zsuzsanna és Goórné Majoros Gertrúd) Békési Éva őrnagy keze alá dolgoztak a főzésben segédkezve. Az előkészítési munkálatok során Dr. Krajcsi Tiborné törzszászlós, az alakulat Egészségügyi Központjának vezető asszisztense vívta ki a csapat csodálatát, aki Jamie Olivert és Gordon Ramsayt megszégyenítő gyorsasággal aprított fel mindenféle zöldséget. Az eredmény most is kiváló lett, el is hangzott a „jövőre ugyanitt”, így az alakulat állománya lassan a környék egyik elismert „gasztrocsapatának” számít.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu