Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Újabb katonai gasztrosiker a Balatonon
Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban - Békési Éva őrnagy vezetésével - felállt egy „főzőcsapat”, akik az elmúlt néhány hónapban sorra nyerik a környéken megrendezett főzőversenyeket. Az alakulat csapata idén először nevezett a balatonkenesei Országos Lecsófesztiválra, ahol ismét dobogóra állhattak: 30 lecsó közül a második legfinomabbat ütötték össze a bográcsban.
A nyár utolsó szombatját kihasználva az egész országból érkeztek csapatok Balatonkenesére, hogy összemérjék ügyességüket lecsókészítésben. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár rendezésében immáron XII. alkalommal rendezték meg az Országos Lecsófesztivált, melyen idén 30 csapat indult. Köztük volt az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapata is, Ritterné Pajor Csilla vezetésével. A főszakácsi kötényt ismét Békési Éva őrnagy kötötte magára, aki a hagyományos lecsó receptjét olyan különleges összetevőkkel egészítette ki, mint például a chilis cukor és a füstölt pirospaprika – így lett egyedi és különleges a „bakalecsó”. 
S, hogy a végeredmény jól sikerült, egyrészt az mutatta meg, hogy az MH RKKK csapatának bográcsa ürült ki elsőként, amikor elkezdődött a vendégek körében a szabad kóstolás, másrészt a Bede Róbert mesterszakács vezette zsűri is a legfinomabbak közé sorolta. A „Gulyáságyú Robbantók” ugyanis az előkelő második helyen végeztek bakalecsójukkal az országos mezőnyben, így újabb serleggel térhettek haza a katonaszakácsok. 

Aktuális hírek
"Menjen a tél, jöjjön a tavasz!"Felvarrók, emlékek…A magyar kultúra napját ünnepelték BalatonakarattyánFőhajtás a hősök előttÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Kolbász- és hurkatöltő versenyHosszú Hétvége a Honvéd ÜdülőbenHúsvéti hétvége
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Turnusváltás_2017
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu