Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Festők – festői környezetben
Kerek évfordulóját ünnepli a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor. Szeptember 6-án ugyanis éppen a 25. kurzus indul útjára az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK)

Az ünnepélyes megnyitón Aulechla József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság (MH BHD KRI) igazgatója úgy fogalmazott: a tábor célja, hogy értéket teremtsen, és közösséget építsen. Mint mondta: jó hír, hogy a résztvevők mindig tudják gazdagítani a katonakultúrát. Az igazgató azt is nagyon fontosnak tartja, hogy az elkészült alkotások láthatóak legyenek, éppen ezért az itt készült művekből többek között a Magyar Kultúra Napján is kiállítást szerveznek. 

Piros Ottó ezredes, a házigazda MH RKKK parancsnoka köszöntőjében kiemelte: saját kérése volt, hogy idén a balatonakarattyai központ adjon helyt a tíz napos alkotótábornak. A parancsnok megjegyezte: noha az idei műhely központi témája Buda várának visszafoglalása a törököktől, egyáltalán nem bánja majd, ha valamelyik alkotó esetleg a Balatonról is fest valami szépet.

A Breznay András festőművész, a Mednyánszky Társaság elnöke vezette alkotótáborban a rajzórák és a képességfejlesztő foglalkozások mellett rendszeresek lesznek a művészettörténeti, és szakmai előadások is. Utóbbiak során dr. Holló József nyugállományú altábornagy, miniszteri főtanácsadó, valamint Balogh Máté, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógusának előadása idézi majd meg az alkotóknak a török hódoltság korát.

A MH BHD KRI által megrendezendő Katonai Képzőművészeti Alkotótábor célja támogatni az olyan katonákat, akik képzőművészeti tehetségükkel méltán szolgálják a magyar katonakultúra hagyományait. A program évente mintegy 30 katonaalkotó számára nyújt lehetőséget, hogy szakmájukat kiválóan művelő képzőművész tanárok irányításával tudásukat, képzőművészeti képességeiket továbbfejleszthessék. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu