Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Festők – festői környezetben
Kerek évfordulóját ünnepli a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor. Szeptember 6-án ugyanis éppen a 25. kurzus indul útjára az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK)

Az ünnepélyes megnyitón Aulechla József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság (MH BHD KRI) igazgatója úgy fogalmazott: a tábor célja, hogy értéket teremtsen, és közösséget építsen. Mint mondta: jó hír, hogy a résztvevők mindig tudják gazdagítani a katonakultúrát. Az igazgató azt is nagyon fontosnak tartja, hogy az elkészült alkotások láthatóak legyenek, éppen ezért az itt készült művekből többek között a Magyar Kultúra Napján is kiállítást szerveznek. 

Piros Ottó ezredes, a házigazda MH RKKK parancsnoka köszöntőjében kiemelte: saját kérése volt, hogy idén a balatonakarattyai központ adjon helyt a tíz napos alkotótábornak. A parancsnok megjegyezte: noha az idei műhely központi témája Buda várának visszafoglalása a törököktől, egyáltalán nem bánja majd, ha valamelyik alkotó esetleg a Balatonról is fest valami szépet.

A Breznay András festőművész, a Mednyánszky Társaság elnöke vezette alkotótáborban a rajzórák és a képességfejlesztő foglalkozások mellett rendszeresek lesznek a művészettörténeti, és szakmai előadások is. Utóbbiak során dr. Holló József nyugállományú altábornagy, miniszteri főtanácsadó, valamint Balogh Máté, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógusának előadása idézi majd meg az alkotóknak a török hódoltság korát.

A MH BHD KRI által megrendezendő Katonai Képzőművészeti Alkotótábor célja támogatni az olyan katonákat, akik képzőművészeti tehetségükkel méltán szolgálják a magyar katonakultúra hagyományait. A program évente mintegy 30 katonaalkotó számára nyújt lehetőséget, hogy szakmájukat kiválóan művelő képzőművész tanárok irányításával tudásukat, képzőművészeti képességeiket továbbfejleszthessék. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu