Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Mozdulatlan lábak” bajnoksága Balatonakarattyán
Minden évben összegyűlnek a Balaton partján a Veszprémi Honvéd Sportegyesület meghívására egy különleges sport, a pétanque szerelmesei, hogy megmérkőzzenek a Honvéd Üdülő Kupáért. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban negyedik alkalommal megrendezett versenyen negyven felnőtt- és négy ificsapat indult.
A pétanque francia eredetű golyójáték. Neve a francia pieds tanqués szavak, azaz „mozdulatlan lábak” összevonásából származik. A játéknak sok helyi változata volt. A hagyomány szerint provence-i La Ciotat-ban történt, hogy Jules le Noir-nak, az egyik játékosnak megbénultak a lábai, ezért nem tudta messzebbre dobni a golyót 10 méternél. Környezetében a játéknak egy olyan változata alakult ki, amelyben 50 centiméter átmérőjű körből kellett 6-10 méterre dobni a golyókat. Az első petanque versenyt La Ciotat-ban Ernest Petiot szervezte 1910-ben. 1945. január 16-án alakult meg a Francia Pétanque Szövetség. Magyarországon csak évtizedek múlva vált népszerűvé, a Magyar Pétanque Szövetség 1989-ben alakult meg. 
Drienyovszki János nyugállományú alezredes, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) pétanque szakosztályának elnöke egy franciaországi szolgálati útján ismerte meg ezt a különleges játékot, s azonnal elnyerte a tetszését. Vásárolt egy pétanque-készletet, és előbb családi körben, majd a munkahelyi rendezvények alkalmával is elő-előkerültek a fémgolyók, illetve az „Öcsi”. 2007-ben megalakult a VHSE-n belül a szakosztály, melynek ifjúsági válogatottja már az élvonalban versenyez a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Az elnök kiemelte: bár első látásra talán nem tűnik nehéznek, komoly edzések szükségesek ahhoz, hogy valaki eredményes legyen ebben a sportban. A fiataloknak kifejezetten hasznos, mivel csapatjáték és kint vannak a szabadban, de taktikai érzéket, koncentrációt és mentális felkészültséget is igényel, így ezeket fejleszti. Heti három alkalommal járnak edzésekre, ahol a csapaton belüli szerepeket erősítik szituációk gyakorlásával, hogy mindenféle terepen megállják a helyüket. Szükség is van erre, hiszen épp egy monacói Európa bajnokságra készülnek. 
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban megrendezett versenyen idén negyven felnőtt és négy ifi csapat indult, így közel száz versenyző mérkőzött meg a „Honvéd Üdülő Kupáért”.

Aktuális hírek
Álláshirdetés Gyermektábor 2020. I. turnusÁlláshirdetésBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház biztosítja a vendégek kényelmét.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu