Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Különleges csülökpörköltek és kézműves sörök Balatonakarattyán
Egy nap, amikor nem a munkáról szól az együttműködés, hanem a kötetlen beszélgetésekről, ízletes ételekről és finom sörökről. Leginkább így lehetne összefoglalni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ által első alkalommal szervezett Sör és csülök fesztivált, melyre az alakulattal együttműködésben álló szervezeteket várták.
Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka már előző szolgálati helyén is fontosnak tartotta az együttműködést önkormányzatokkal, társ szervekkel, oktatási intézményekkel. Az elmúlt néhány hónap során új szolgálati helyén is felvette a kapcsolatot a szervezetekkel, sorra születtek az együttműködési megállapodások és elindult egy közös munka. Nemrég véget ért a főszezon, melyet az alakulat sikerrel zárt, s ezt a partnereinek is köszönheti. Az alakulatok sokat segítettek a háttérmunkákban, a katasztrófavédelem, a vízimentők, a rendőrök és polgárőrök az üdülők biztonságára ügyeltek a szezon idején, a helyi önkormányzatokkal, sportklubbal pedig közös rendezvények valósultak meg.
Ezeket a szervezeteket, katonai alakulatokat hívták meg szombaton csülökpörkölt főző versenyre, melyen az ízletes ételek mellett különleges kézműves söröket is kóstolhattak a résztvevők. A parancsnok köszöntő beszédében hangsúlyozta: „fontosnak tartom, hogy az egész éves közös munka mellett egy-egy ilyen kötetlen, jó hangulatú rendezvényen is együtt legyünk a minket segítő, velünk együttműködésben álló szervezetekkel, hiszen így a kapcsolat erősödik, barátságok alakulnak ki, ami segíti és megkönnyíti a közös munkát”.
Minden csapat más-más praktikához folyamodott, hogy elnyerje az ebből az alkalomból alapított vándorkupát. Volt, aki a malac farkával bolondította meg a pörköltet, volt, aki kakasherével. Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálta: Jónás Ákos mesterszakács, Meszes István éttermi mester a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesülettől, valamint Brassó Sándor mesterszakács, a siófoki SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szakoktatója.
Az eredményhirdetésen a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szervező MH RKKK csapata állhatott, második helyezett lett a Vízmientők Magyarországi Szakszolgálata, a legjobbnak járó vándordíjat pedig Balatonkenese Város Önkormányzata vehette át az alakulat parancsnokától.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu