Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Tisztelet a hősöknek

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A rendezvényen részt vettek az alakulattal együttműködésben álló települések és szervezetek képviselői is, az ünnepi műsort pedig a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adták.

"A szabadságharcoknak mindig megvolt a hozadéka." - emelte ki Szentkuti Károly történész az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ ünnepi állománygyűlésén. "S azt gondolom, hogy az ’56-os szabadságharcnak is megvolt a hatása. A magyarok megtanulták, hogy reálisan nézzék saját helyzetüket, a szovjetek pedig azt, hogy a magyarokat nem lehet büntetlenül szolgaságba hajtani. Ez egy más nép, egy más tradíciókkal rendelkező ország, itt nem lehet a szabadságot, a függetlenséget oly módon megszüntetni, eltörölni, mint az oroszoknál. Az 56-os szabadságharc tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy nem bukott el, hanem a Rákóczi-szabadságharchoz, az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz hasonlóan egy emberarcú hatalomgyakorlást vívott ki. Azt gondolom, hogy a Kádár-korszak második fele, amit „gulyáskommunizmus”-nak vagy egy magyar modellnek nevezhetünk, szerintem egy viszonylagos jólét, viszonylagos nyugalom köszöntött be a 70-es, 80-as évek közepén, és ez annak is volt köszönhető, hogy 56-ban a forradalmárok megmutatták, mire képes a magyar nép” – hangsúlyozta Szentkuti Károly. 
Az ünnepség a forradalom kitöréséhez vezető okok, a hatvan évvel ezelőtti események és a következmények áttekintése után az elismerések átadásával folytatódott, melyeket Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka adott át a beosztásukban kiemelkedő munkát végző katonáknak és közalkalmazottaknak. Az állománygyűlés a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu