Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Év katonája” és „Év közalkalmazottja” Balatonakarattyán
Karácsonyi ünnepséggel egybekötött évzáró állománygyűlést rendeztek az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A rendezvény keretében első alkalommal adta át az „Év katonája” és az „Év közalkalmazottja” elismerést Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka.

A rendezvény elején Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját Piros Ottó ezredessel. Az alezredes a karácsony előtti felkészülésről szólva kiemelte: ilyenkor karácsony tájékán nem árt arra is figyelni, hogy az érték az életünkben megmaradjon. „Az igazi nagyság nem azt jelenti, hogy mid van, hanem hogy miről tudsz lemondani. Ha marad még egy jászolnyi hely a gyermeknek, akkor lesz ünneped. Ha nem, akkor lesznek ajándékaid, amik pár hét múlva talán eltűnnek, elromolnak, semmibe lesznek, és amikor a fények kialszanak, minden eltűnik.”

A kiemelt vezető tábori lelkész ünnepi gondolatai után Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka átadta az „Év katonája és az „Év közalkalmazottja” elismerést. Az „Év katonája” Romsics Katalin százados, logisztikai részlegvezető-helyettes, az „Év közalkalmazottja” pedig Horváth Róbert főszakács lett.

A díjak átadása után a Baptista Szeretetszolgálat által adományozott „cipősdobozokat” adta át dr. Bencze Ákos alezredes, az alakulat törzsfőnöke, majd a parancsnok értékelte a 2016-os esztendőt. Kiemelte: az elmúlt hónapok alatt nagyon sok változás történt az üdülőben. „Elindultunk egy olyan úton, hogy próbáljunk haladni a korral, és ide tudjuk hozni azokat az igényjogosult vendégeket, kollégákat, akik itt el tudják tölteni a pihenésüket mind főszezonban, mind elő- és utószezonban. Ennek érdekében számtalan szolgáltatást bővítettünk, felújításokat végeztünk, s ezeket a jövőben is folytatni fogjuk."

Az éves eredmények között kiemelte a társszervekkel, önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel létrejött együttműködéseket, majd mindenkinek megköszönte a munkáját, és elismeréssel szólt az alakulat határon szolgálatot teljesítő katonáiról is. Az MH RKKK ebben az évben a személyi állomány mellett a határon szolgálóknak élelmiszert és műanyag evőeszközöket, tányérokat is biztosított – tette hozzá az ezredes. 

Aktuális hírek
Tájékoztató (Intézménylátogatás, vízijármű használat)Ünnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben Beléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu