Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Ünnepek a Honvéd Üdülőben
Öt napos karácsonyi programmal várták a szervezők december 23-27. között a pihenni és ünnepelni vágyókat Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.  
December 23-án, pénteken délután karácsonyi asztaldíszek alkotásával kezdődött a programsorozat, majd borkóstolóval folytatódott. Este pedig egy zenés játék zárta a napot, melyet a komáromi Magyarock Dalszínház Egyesület művészei adtak elő nagy sikerrel, és minden vendéget sikerült lélekben ráhangolni az ünnepre. December 24-én délelőtt szebbnél szebb karácsonyfadíszek készültek, majd mézeskalácsokat lehetett díszíteni Pátkai Miklós irányításával. Közben karácsonyi dallamok kíséretében forró kakaót kóstolhattak a vendégek. Ebéd után sor került az üdülő karácsonyfájának díszítésére, melyre mindenki felakasztotta az általa készített díszt, majd a közös éneklés sem maradhatott el. December 25-én karácsonyi illatzacskók varrásával folytatódott az ünnep, mindenki szívesen vette kezébe a tűt és cérnát, örömmel készítette a saját kis illatzacskóját. Gyerekek, felnőttek, nagyszülők lelkesen dolgoztak együtt, még a nagypapák sem restelkedtek a varrással. Délután a balatonfűzfői Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub táncosai léptek fel a színházteremben; gyertyafényes keringő, palotás, charleston, arab flamenco, boogie, tangó szerepelt a repertoárjukban. A vendégek sok-sok tapssal jutalmazták a produkciót, és a műsor végén szívesen perdültek maguk is táncra. A napot a Military Girls együttes lélekmelengető karácsonyi műsora zárta. December 26-án délelőtt rajzversenyt szerveztek „Legszebb karácsonyi élményem” címmel, ahol ismét lelkesen készültek a szép alkotások. Ebéd után egy zenés színházi előadással kedveskedtek a vendégeknek „Szépség és szörnyeteg” címmel a Dal-Ma zenés színház művészei. Az előadás után forralt bor-kóstoló várta a vendégeket, este pedig a Four Fathers előadói estjét élvezhette a közönség. December 27-én még egy mozifilmvetítés várta az érdeklődőket, aztán sok élménnyel, gazdag programokkal, gyönyörű előadásokkal, sok szép saját kézműves alkotással a tarsolyukban tértek haza a vendégek. 
Szilveszterkor is várta az üdülő a mulatni vágyókat. Idén három helyszínen szerveztek programokat. A Központi Étteremben és a Hotel Napfény éttermében háromfogásos menü és pezsgő várta a vendégeket, éjfélkor korhelyleves, virsli és lencse került az asztalokra, a jó hangulatról pedig Szűcs Judit és Postás Józsi gondoskodott. A Balaton-parton utcabállal készültek a fiataloknak, az új esztendőt pedig tűzijátékkal köszöntötték.

Ritterné Pajor Csilla könyvtáros
Fotó: Gajda Fanni, Friedrich Melinda, Ritter József 

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Évadzáró programsorozatIV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu