Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A Magyar Kultúra Napját ünnepelték
Első alkalommal emlékeztek meg ünnepi állománygyűléssel a Magyar Kultúra Napjáról a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvényt Oberfrank Pál, Jászai-díjas színművész Radnóti-emlékműsora tette feledhetetlenné.
„A Himnusz, Kölcsey legnagyobb alkotása nemzeti imánkká magasztosult az idők folyamán. Összefog mindnyájunkat, számba veszi örömeinket, hányattatásainkat, tragédiáinkat, majd boldogabb idők eljövetelét kéri a Teremtőtől nemzetünk számára” – emelte ki a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Ebele Ákos rendezvényszervező. Hozzátette: „a boldogabb idők eljöveteléért azonban nekünk, a ma élő nemzedéknek is tenni kell. Elődeinktől anyanyelvet, hagyományokat, államvallást, közerkölcsöt, művészeteket, vagyis nemzeti kultúrát örököltünk, melyet óvtak, fejlesztettek és nemzeti kincsként hagytak ránk. Ez a kincs elolvadhat, azonban ha kellő alázattal, féltő gonddal sáfárkodunk vele, továbbra is öregbíteni fogjuk nemzetünk hírnevét a világ népei előtt.” Az ünnepi gondolatok után az alakulattal együttműködésben álló Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének diákjai készültek műsorral: versekkel, énekkel, néptánccal. A rendezvény kiemelt része volt Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának „Sem emlék, sem varázslat” című Radnóti-előadása, amely versekkel, prózai betétekkel kísérte végig a hallgatóságot a magyar költészet egyik legnagyobb alakja tragikus életének állomásain. Az ünnepség József Attila Kései sirató című versével zárult, Lengyel Andrea zászlós, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj protokoll zászlósa előadásában. 
A rendezvényen részt vett Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka, Dr. Linczmayer László alezredes, Balatonalmádi Rendőrkapitányság mb. kapitányságvezetője, Éliás Gábor őrnagy, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnoka, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, Kornis György, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub elnöke, Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója, valamint Dusicza Ferenc református lelkész.

Aktuális hírek
VéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
IV. Sör és Csülök Fesztivál UPDATESzínházi előadások a Honvéd ÜdülőbenÉvadzáró programsorozat a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.docx
adatlap.xps
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu