Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A Magyar Kultúra Napját ünnepelték
Első alkalommal emlékeztek meg ünnepi állománygyűléssel a Magyar Kultúra Napjáról a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvényt Oberfrank Pál, Jászai-díjas színművész Radnóti-emlékműsora tette feledhetetlenné.
„A Himnusz, Kölcsey legnagyobb alkotása nemzeti imánkká magasztosult az idők folyamán. Összefog mindnyájunkat, számba veszi örömeinket, hányattatásainkat, tragédiáinkat, majd boldogabb idők eljövetelét kéri a Teremtőtől nemzetünk számára” – emelte ki a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Ebele Ákos rendezvényszervező. Hozzátette: „a boldogabb idők eljöveteléért azonban nekünk, a ma élő nemzedéknek is tenni kell. Elődeinktől anyanyelvet, hagyományokat, államvallást, közerkölcsöt, művészeteket, vagyis nemzeti kultúrát örököltünk, melyet óvtak, fejlesztettek és nemzeti kincsként hagytak ránk. Ez a kincs elolvadhat, azonban ha kellő alázattal, féltő gonddal sáfárkodunk vele, továbbra is öregbíteni fogjuk nemzetünk hírnevét a világ népei előtt.” Az ünnepi gondolatok után az alakulattal együttműködésben álló Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének diákjai készültek műsorral: versekkel, énekkel, néptánccal. A rendezvény kiemelt része volt Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának „Sem emlék, sem varázslat” című Radnóti-előadása, amely versekkel, prózai betétekkel kísérte végig a hallgatóságot a magyar költészet egyik legnagyobb alakja tragikus életének állomásain. Az ünnepség József Attila Kései sirató című versével zárult, Lengyel Andrea zászlós, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj protokoll zászlósa előadásában. 
A rendezvényen részt vett Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka, Dr. Linczmayer László alezredes, Balatonalmádi Rendőrkapitányság mb. kapitányságvezetője, Éliás Gábor őrnagy, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnoka, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, Kornis György, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub elnöke, Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója, valamint Dusicza Ferenc református lelkész.

Aktuális hírek
Jó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Családi Majális A Honvéd ÜdülőbenIV. Horgásztalálkozó -és FőzőversenyHúsvét a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnus tábla 2019.pdf
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu