Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Házirend 2019

Kedves Vendégeink! 

Üdvözöljük a Balatonnál, Balatonakarattyán! Köszönjük, hogy a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központot választotta pihenése színhelyéül. Kellemes időtöltést és felüdülést kívánunk Önnek és családjának a teljes személyi állomány nevében. Igyekszünk mindenben rendelkezésükre állni, hogy feledhetetlen élményekben legyen részük, azonban ehhez az Önök együttműködése nélkülözhetetlen. Ennek érdekében tartjuk szükségesnek az alábbiakban megfogalmazott normák figyelembevételét és betartását. 

HÁZIREND

1.     Amennyiben a szolgáltatást igénybe vevő személy a Házirendben foglalt rendelkezéseket megsérti, őt a szolgáltatást nyújtó szervezet parancsnoka szóban figyelmezteti. A Házirend súlyos, illetve azonos turnuson belüli ismételt megsértése esetén a szolgáltatást nyújtó szervezet parancsnoka a szolgáltatás igénybevételét azonnali hatállyal megszakítja, a központi személyügyi szerv egyidejű értesítése mellett. A szolgáltatás igénybevételének megszakítása esetén a teljes szolgáltatás térítési díját kell megfizetni.

2.    A házirendet súlyosan megsérti, aki:

a)    a szolgáltatást nyújtó szervezet tagját szidalmazza, sértegeti, illetve tettleg bántalmazza;

b)    a szolgáltatást nyújtó szervezet közös használatú helyiségeiben botrányos magatartást tanúsít;

c)     a szolgáltatást igénybevevő személyek pihenését jelentős mértékben zavarja, és ezen tevékenységét felszólítás ellenére is tovább folytatja;

d)    a rendelkezésre bocsátott férőhely, villa, apartman, lakosztály, faház, szoba, továbbá a közös használatú helyiségek berendezését, felszereléseit rongálja, és ezen tevékenységét felszólítás ellenére is tovább folytatja;

e)     a szolgáltatást nyújtó szervezet területén elhelyezett, a szolgáltatást igénybevevő személyek kényelmét, szórakozását szolgáló eszközöket, így különösen szabadtéri fitneszgépet, kerékpárt vagy strandeszközöket rongálja, és ezen tevékenységét felszólítás ellenére is tovább folytatja;

f)      a d)-e) pontba tartozó berendezéseket, felszereléseket, eszközöket eltulajdonítja.

3.    Elő- és utószezonban a szobákat érkezési napon 14 órától biztosítjuk. Azon vendégeinknek, akiknek az első étkezésük az ebéd, szobájukat a beutalón szereplő időpontban rendelkezésre bocsájtjuk.

4.    A főszezoni turnusokban a szobákat 16 órától biztosítjuk. A szoba elfoglalására 16 órát megelőzően nincs lehetőség.

5.    A szobákban, illetve az apartmanokban kizárólag a beutalón visszaigazolt, a recepción regisztrált személy tartózkodhat. Vendégeink látogatókat csak előzetes belejelentés után, a szállodák közös tereiben fogadhatnak. Vendég fogadására a szobákban, apartmanokban nincs lehetőség.

6.     Kérjük a távozás napján a szobát 9.30-ig elhagyni. A szoba átvételét az érkezéskor átadott Vendégkártyán le kell igazoltatni a szállodagondnokkal, vagy a szobaasszonnyal, majd átadni azt a recepciósnak.

7.     A vendégek regisztrálásakor a recepciós átadja a szobakulcsot és távirányítót, illetve a Vendégkártyát, amin az itt tartózkodásuk adatai találhatóak. Kérjük, ezt a kártyát tartsák maguknál, és az étkezések, illetve a kapun történő ki- és belépés alkalmával mutassák fel a porta szolgálatnak.

8.     A szálloda elhagyása esetén a szobakulcsot a recepción kérjük leadni!

9.     Itt tartózkodásuk alatt, amennyiben tehetik, számlájuk rendezését ne hagyják az utolsó napra! Az első éjszakát követően lehetőségük van a számla kiegyenlítésére, amelyet SZÉP kártyával, bankkártyával és készpénzzel is rendezhetnek.

10.  Felhívjuk igényjogosult vendégeink figyelmét, hogy számlát kizárólag a saját nevükre kérhetnek.

11.  Számlájának banki átutalással történő rendezése csak előzetes írásbeli kérelem esetén lehetséges. Fizetési határidő be nem tartása esetén, a jogszabályban meghatározott mértékű késedelmi kamatot számoljuk fel.

12.  A szállodában elszállásolt, minden 18. életévét betöltött vendég idegenforgalmi adót köteles fizetni, melynek mértéke 360,- Ft/fő/éj. Az idegenforgalmi adót kizárólag bankkártyával és készpénzzel fizethetik. Az idegenforgalmi adó SZÉP kártyával történő rendezésére nincs lehetőség.


 

13.  Az étkezések a Központi Étteremben biztosítottak, a vendégkártyán feltüntetett időpontokban, melyektől eltérni nem lehet. Egyéb étkezések a Központi Presszóban, illetve a főszezonban, a strandon található kiszolgáló egységekben, térítés ellenében vehetőek igénybe.

14.  Az étkezések alkalmával a büféasztalról egyszeri és korlátlan ételfogyasztás biztosított, azonban onnan élelmiszert későbbi elfogyasztás céljából kivinni TILOS!

15.  Az étkezéseknél a megfelelő öltözékben kérnénk szíves megjelenésüket. A nem megfelelő, illetve hiányos öltözékben megjelenő, továbbá láthatóan ittas állapotban lévő személyt, a portás szolgálat tagja a Központi Étteremből eltávolíthatja.

16.  Éghető folyadékot, fokozottan tűzveszélyes anyagot a szobában tartani, ott tüzet okozó tevékenységet folytatni szigorúan TILOS.

17.  Tűz esetén a szobát és az épületet, a szobaajtó belső oldalára kifüggesztett menekülési terv szerinti legrövidebb úton, mielőbb hagyják el. A lift tűz esetén nem használható.

18.  A szálloda összes szobájában, valamint az étteremben is tilos a dohányzás. Dohányozni CSAK AZ ARRA KIJELÖLT HELYEKEN engedélyezett! A tilalom megszegői a szoba egyszeri takarításának költségét (jelenleg: 5.000.- Ft) kötelesek megfizetni.

19.  Kérjük, tartsák tiszteletben és hangoskodással ne zavarják a szálloda többi vendégének nyugalmát! Különösen 22.00 óra után legyenek tekintettel erre.

20.  Berendezési tárgyakat és textíliákat (pl.: plédet, törölköt, műanyag bútorzatot stb.) a szállodából kivinni tilos! Továbbá tilos a folyosókról, közös terekből a bútorokat a szobákba bevinni.

21.  Vendégeink a szobát csak rendeltetésszerűen vehetik igénybe és ott a szálloda tulajdonát képezőelektromos készülékek mellett kizárólag kis energia felvételű berendezések (telefontöltő, laptop töltő, hajszárító) használata engedélyezett.

22.  Kérjük vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást, a recepción haladéktalanul jelezni szíveskedjenek.

23.  A nem rendeltetésszerű használatból, illetve gondatlanságból eredő károkért, a szoba– és a széfkulcs elvesztéséért a vendégeinket kártérítésre kötelezzük.

24.  A szobákban, közös terekben hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. Kérjük Önöket, hogy a szobákban elhelyezett széfeket használják értékeik tárolására.

25.  Az üdülőben igénybe vehető programokról, nyitvatartásokról, kölcsönzési lehetőségekről, a recepciók mellett kihelyezett faliújságokról tájékozódhatnak.

26.  Kérjük vendégeinket, hogy esetleges észrevételeiket, panaszaikat jelezzék a szállodák recepcióin.

 

Kívánjuk, hogy pihenésre szánt idejük, elvárásaiknak megfelelően, örömteli és zavartalan legyen!


Aktuális hírek
Beléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Gyereknap a Honvéd ÜdülőbenNyári Szezonnyitó a Honvéd ÜdülőbenPünkösdi hétvége a Honvéd ÜdülőbenGyermek táborok 2019.
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap.pdf
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu