 |
|
A farsang az önfeledt mulatozás és lakomák időszaka, amikor az emberek búcsúznak a téltől és köszöntik a tavaszt. Nem volt ez másként hétvégén Balatonakarattyán sem, ahol a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) színes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel várta az igényjogosultakat.
Nagy volt a sürgés-forgás, alkotás szombaton a Kultúr Központban. Mindenki lelkesen készült az esti jelmezbálra, így már a délelőtt is ennek a jegyében telt. Az arcfestés nagyon népszerű volt, itt készültek a szebbnél szebb „sminkek” a mulatságra. Röpke óra múlva már szuperhősök, tündérek, pillangók alkottak a kiállító teremben farsangi álarcokat, igazi karneváli hangulatot teremtve. Még az esti ékszert is elkészíthették a gyöngyfűző asztalnál, de színes farsangi ablakdíszeket is festhettek és színezni is lehetett, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot. Az ebéd utáni sziesztát követően pálinkával várták a vendégeket. A kóstoló különlegessége volt, hogy a különböző ízvilágú nedűkhöz más-más kézműves csokoládét kínáltak. Az ízlelgetés mellett Kovács Miklóstól, a pálinkák mesterétől tudhattak meg érdekességeket a nemes italokról a résztvevők. Az ínyencségek után egy bohókás, jó hangulatú program vette kezdetét: nosztalgia fotózás jelmezekben, a ’20-as, ’30-as évek stílusában. Az alakulat logójával ellátott, egyedi családi fotókat pedig azonnal kézhez kapták a vendégek, így különleges emléket vihettek haza a hétvégéről. A rendezvény fénypontja a szombati esti farsangi bál volt. Gyermek és felnőtt kategóriában lehetett szavazni a jelmezesekre, a legötletesebbeket pedig oklevéllel jutalmazták. Az est folyamán szünet nélkül tele volt a táncparkett, éjfél előtt pedig tombolaszelvényektől várhatta szerencséjét a közönség. A fődíjat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka sorsolta ki. A nyereményeket az MH RKKK mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ ajánlotta fel. A farsangi hétvégén több mint 150 vendég búcsúztatta a Balatonnál a telet.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gasztronómia |
|
|
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.
A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bemutatkozás |
|
|
Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.
|
|
|
|
|
|
|
|
|