Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Gyönyörű idő, fergeteges hangulat, igazi magyar ízek
Így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) szombaton megrendezett Kolbász- és hurkatöltő versenyt. A megmérettetésre idén 18 csapat nevezett, a legjobbnak pedig a hazai ízek bizonyultak.
Második alkalommal várta falusi hétvégével, disznótoros ízekkel és szórakoztató programokkal a kikapcsolódni vágyókat az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. A program keretében március 4-én, szombaton reggel pálinkás ébresztővel indult a nap, majd egy hagyományos falusi disznótor mozzanatait kísérhették figyelemmel a vendégek kóstolással egybekötve, a gyermekeket pedig eközben kézműves foglalkozás várta. Délutánra megtelt központi étterem előtti tér: a katonai alakulatok, társszervek és partner szervezetek csapatai kolbász- és hurkatöltő versenyben mérték össze ügyességüket. A tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett versenyen még csak hat csapat indult, idén háromszor ennyi, 18 csapat nevezett. Az alakulat partnerei közül jelen volt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Balatonkenese Város Önkormányzata, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Balaton Kapuja Polgárőr Egyesület, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület. A társszervek részéről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Balatonalmádi Rendőrkapitányság, Balatonkenese Rendőrőrs, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) 516. sz. Alapszervezete, valamint a házigazda, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapata. A négy órás verseny közben a jó hangulatról Bunyós Pityu gondoskodott, a jó pálinkákról és toros ízekről pedig a csapatok, akik minden titkos összetevőt, nagyszülőtől örökölt, vagy más tájegységről hozott receptet bevetettek annak érdekében, hogy a zsűrit lenyűgözzék. Az elnök Gulyás Károly, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főtanácsosa, Venesz-díjas mesterszakács, a WACS (World Association of Chef’s Societies) szakácszsűri tagja, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke volt, tagok: Jónás Ákos mesterszakács, a Hotel Residence Wellness és Konferencia Központ konyhafőnöke és Lőrincz János őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ belső ellenőr főtisztje. A szakértők az étkek íze és illata mellett a tálalást is pontozták. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állhatott, második helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület lett, a legjobbnak kijáró vándorserleg pedig idén a házigazdánál maradt, mivel a zsűri döntése alapján az MH RKKK csapata készítette a legízletesebb kolbászt és hurkát. A serlegeket Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a díjazottaknak.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu