Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazene minden korosztálynak
Katonai indulók, mesezenék, 70-es évek slágerei – a legkisebbektől az legidősebbekig mindenki jól szórakozott kedden este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, ahol a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar adott koncertet.
A koncert első része - ahogy Ruff Tamás őrnagy, karmester fogalmazott - egy „nemzetközi körutazás” volt. Különböző országok katonaindulóit játszotta a zenekar; felcsendültek német, orosz, francia és osztrák dallamok. A zenei blokk egy különleges, új indulóval zárult, melyet Balatonakarattyán most először hallhatott a közönség: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság indulójával, mely a tíz éves évfordulóra született. „Volt egy ünnepi gálaest májusban Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, és ott került bemutatásra. Nagy sikere volt, szeretik az emberek, azóta is mondják, hogy jó hallgatni” – mondta a kuruc kort idéző indulóról a szerző, Ruff Tamás őrnagy, aki szűk három hónap alatt vetette papírra. „Azt szokták mondani, hogy a legjobb ihlet a határidő. Ez nem úgy működik, hogy leülök, és holnapra lesz egy induló. Nagyon sokat hallgattam kuruc kori zenéket, kottákat kerestem, zenetörténésszel beszéltem, ráhangolódtam, aztán hetekig csak érlelgettem magamban, kerestem a megfelelő dallamot, amiből lehet építkezni. Mikor megtaláltam, leültem a zongorához, csináltam egy harmóniavázat, azaz a dallamhoz raktam a kíséretet, az akkordokat. Ezt hetekig fésülgettem, azután meghangszereltem zenekarra” – árulta el a mű születéséről a szerző. 
Az indulók után a legkisebbeknek kedvezve mesezenéket játszott a zenekar. A kicsik feladatot is kaptak: ki kellett találniuk, melyik meséhez tartoznak az ismerős dallamok. A műsort a 70-es évek ismert slágerei zárták Presser Gábortól és Máté Pétertől, de természetesen a katonás ráadás sem maradt el a közönség vastapsa után.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu