Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazenekari koncert
Az indulótól a népdal-feldolgozáson és operetten át egészen a mai slágerekig kísérte a közönséget koncertjén az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara kedden este Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
Az egész napos hőség ellenére nagyon sokan kíváncsiak voltak a tatai katonazenekar koncertjére a Honvéd Üdülőben. Elsőként Fricsay Richárd Pipiros című indulóját hallhatta a közönség, majd Gulyás László fúvószenekarra írt Széki muzsikája következett. A magyar műveknél maradva, immár hagyományosan népdalcsokorral is készültek a zenészek. Balázs Attila őrnagy, karmester minden évben új népdal-feldolgozást készít. Most a tavalyit játszották, az idei ugyanis majd ősz folyamán, a zene világnapja alkalmából lesz bemutatva. A népdalok után Lehár Ferenc Víg özvegy című operettjének egy hosszabb keresztmetszetét mutatták be, majd áttértek a könnyűzenei műfajra. Először József Attilára emlékezve a Fonográf Együttes és Koncz Zsuzsa „Kertész leszek” című számát illesztették a repertoárba, majd hogy az esti programban a gyerekek is megtalálják a maguk kedvére valót, a Vajana című rajzfilm legismertebb zenéje csendült fel. Aztán jöttek az elmúlt évek slágerei, Pharell Williamstől a Happy és Bruno Marstól „Uptown funk”. A karmester elárulta: eredeti elképzelése az volt, hogy csak magyar szerzők műveit fogják játszani. „Végül két nemzetközileg elismert előadóművész slágerét is műsorba építettük, mert a közönség ezt is nagyon kedveli. Vegyesen játszottunk hagyományos katonazenét, magyar népdalfeldolgozást, illetve könnyűzenei slágereket, operettet. Igyekeztünk egy nagyon színes műsort összeállítani a közönségnek és remélem, hogy minden korosztály, minden érdeklődő megtalálta a maga ízlésének megfelelő muzsikát.”

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu