Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Afrodiziákum torta, lézer show, tűzijáték
Változatos programokkal várták a vendégeket augusztus 20-án Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvény legnépszerűbb programja a tűzijáték volt, de az idei „Üdülő Tortája” is sokakat vonzott.
Augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén délelőtt szentmisét mutatott be az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében Szentesi Csaba őrnagy, a Katolikus Tábori Püspökség görögkatolikus tábori lelkésze. A szentírásból idézve kiemelte: Jézus az Atyához vezető ajtó. „Nekünk az az ajándékunk Istentől, hogy részesülhetünk az Egyetlen Ajtó dicsőségében, és választhatjuk a sok lehetőség közül azt az egyet, amelyet az Istenszülő Szűz Mária választott, amelyet Jézus választott, amelyet az apostoli királyunk is választott. S ha már egyszer ők igent mondtak a mennyei Atya akaratára, és nem engedték, hogy eltántorítsa őket bármi, úgy nekünk is ilyen határozottsággal kell élnünk az életünket.” A szentmise végén a tábori lelkész megáldotta az új kenyeret. Ezt követően a gyerekeké volt a délelőtt: a Fabula Bábszínház előadásában Vitéz László kalandjait láthatták a strandon. 
Az esti program egy különlegességgel indult: az „Üdülő Tortájának” bemutatásával – és természetesen kóstolásával. Az Üdülő Tortáját tavaly készítették el először, hagyományteremtő céllal. Akkor egy mézeskalács tortát kóstolhattak a vendégek, idén pedig – az üdülő száz éves évfordulójához kapcsolódva egy afrodiziákum tortát álmodott Lőrincz János őrnagy. A különlegességről elárulta: az ihletet az adta, hogy a száz éves üdülő is évről évre megújul, ezért csupa fiatalító, afrodiziákum hozzávalókkal tervezett. Így került bele méz, csokoládé, eper, tejszín és pezsgő. A 640 szeletet két napig készítették az intézmény két fiatal cukrászával, Nagy Gáborral és Kazi Anitával. A tortát Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka vágta meg, majd mindenki „fiatalodhatott egy, vagy akár – biztosra menve – több szelettel is. Ezt követően látványos, akrobatikus tűzzsonglőr és tűztánc show-t láthattak a Tűzvarázs Produkció előadásában, melyet egy egyedülálló, a magyar múltat felelevenítő lézershow követett. A programot tűzijáték és zenés est zárta.

Aktuális hírek
ÁlláshirdetésHorgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Kiállítás /A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében/ Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu