Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Emlékezzünk a szabadság keddjére”
Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
„Október 23-án reggel a következő hetek kulcsszereplői sem tudhatták, mi vár rájuk. Az egyetemisták tüntetni indultak csak, és fogalmuk sem volt arról, hogy estére a Magyar Népköztársaság államrendje összeomlik, rendőrsége felbomlik, néphadserege szétesik – hogy forradalom kerekedik. Október 23-án – Hegedűs B. András szavaival élve – egy „néhány éve lassan, néhány hónapja gyorsabban, és az utolsó napokban viharos sebességgel kibontakozó társadalmi válság” csapott át forradalomba. Spontán diáktüntetésből fegyveres nemzeti felkelés kerekedett – elevenítette fel a hatvanegy évvel ezelőtti eseményeket dr. Germuska Pál, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadtörténésze az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ ünnepi állománygyűlésén. „Október 23-án megvalósult a nemzeti egység, néhány egyszerű pontba összesűrűsödött a nemzet akarata. 23-a a megszabadulást jelentette a rettegéstől, felszabadult örömöt sugárzott. Persze mindenkiben ott bujkált a félelem, hogy Moszkva ezt úgysem fogja szó és beavatkozás nélkül hagyni – de kora estig élhetett a remény, hátha egyszer Közép-Európában nem a nagyhatalmi logika alapján dőlnek el a dolgok. Október 23-a, a visszaemlékezők szóhasználatában csupa nagybetűvel AZ A KEDD, a reményt, a bizakodást és a szabadságot adta vissza. Emlékezzünk minden kedden 1 percre a „szabadság keddjére”, mert az ma is erőt, bátorságot és büszkeséget ad nekünk!”– hangsúlyozta dr. Germuska Pál. Az ünnepi beszéd után Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adott át elismeréseket a beosztásában kiemelkedő munkát végző állománynak. Az ünnepségen részt vettek az alakulattal együttműködésben álló szervezetek képviselői: Tömör István, Balatonkenese polgármestere, Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Linczmayer László r. alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője, Nádai Tamás tű. őrnagy, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Vágfalvi Attila r. százados, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnok helyettese, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, és Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója. Az állománygyűlés a Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu