Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Szellemes hétvége a Balatonnál
Varázslók bálja, éjszakai bátorságpróba, solymász- és hüllőbemutató, tökfaragó verseny. Többek között ezekkel várták a kikapcsolódni vágyókat október 27-29. között Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
Csak kevesen láthatták még olyan félelmetesnek és sejtelmesnek a Honvéd Üdülő gyönyörű parkját, mint pénteken a Balatonakarattyán megrendezett Halloween hétvége éjszakai bátorságpróbáján. A vendégeknek fáklyákkal megvilágított úton kellett végighaladniuk a parkon, ahol „szellemes” kihívások várták őket. Szombaton délelőtt már kevésbé ijesztő, de annál vidámabb programmal készültek a szervezők: tökfaragó versenyt rendeztek a Kultúr Központ teraszán. Kicsik és nagyon egyaránt beneveztek; volt, aki a hagyományosabb, kés-kanál módszert választotta, de voltak, akik profi szerszámokkal, fúrógépekkel felszerelkezve érkeztek. Aki hamar megalkotta töklámpását, kézműves foglalkozás várta a lovagteremben. A GAVIK csapata ámulatra méltó, aprólékos munkával egy impozáns méretű tökhajót faragott, s ezzel el is nyerte a legjobbnak járó elismerést. Délután a legkisebbeket az esti bálra készülve arcfestés várta, a hüllőbemutató keretében pedig láthattak többek között csíkos földisiklót, gekkót, tüskésfarkú varánuszt, királypitont, madárpókot, és a bátrabbak még kígyót is vehettek a nyakukba. Azonban nemcsak hüllők érkeztek a Honvéd Üdülőbe, hanem a solymászbemutató keretében szófogadó – és kevésbé szófogadó madarak is. Ödön, a héja és Sárika, a keselyű például a bemutató helyett inkább a Hotel Aranyhíd környéke iránt mutatott érdeklődést, ám a szelíd, simogatható baglyok azonnal a közönség kedvencei lettek. A rendezvény fő programja a szombati esti Varázslók bálja volt az elmaradhatatlan jelmezversennyel. Az est sztárvendége Szandi volt, aki fergeteges hangulatot varázsolt az étteremben.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu