Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A sport híd a nemzetek között
Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szerb kollégája, valamint a Magyar Honvédség vezető állományának közreműködésével az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság záró ünnepségén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban adott át díjakat.
A nagy nemzetközi és sportértékkel bíró rendezvény záróünnepsége hivatalos eredményhirdetéssel kezdődött, ahol Marco Túlio Baptista alezredes, a CISM hivatalos képviselője köszöntötte a versenyzőket. Elismerését fejezte ki a sportoló katonák irányába kiemelkedő helytállásukért, a Magyar Honvédségnek és a szervezőknek a színvonalas rendezésért és külön Magyarországnak azért, hogy otthont adott a nemzetközi megmérettetésnek.

A honvédelmi miniszter beszédében a sport erejét hangsúlyozta. A tárcavezető kiemelte: „A sportszerűségben benne van a barátság, de a küzdelem mellett az ellenfél tisztelete is.” Hazánk utoljára 2004-ben rendezett öttusa világbajnokságot, amely a mostanihoz hasonló rangos katonai sportesemény volt, ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a Magyar Honvédség ismét ilyen magas szinten vehette ki a részét a nemzetközi sportközösség munkájából. 
Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságot november 3. és 7. között rendezik meg, amelyen hazánk húszfős csapattal képviselteti magát. Dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztályának vezetője, egyben a magyar delegáció vezetője az ünnepség végén átadta a CISM zászlaját a nemzetközi szervezet képviselőjének, aki a rendezési jog jelképeként adta azt tovább Angola delegáltjának, mivel 2018-ban az afrikai ország lesz a világbajnokság házigazdája.
Az idei sporteseményen a nők egyéni versenyében a román Birca Roxana állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Második helyezést ért el a lengyel Katarzyna Kowalska, a harmadik helyen pedig szintén Románia versenyzője, Cristina Simion végzett. A férfiak rövid távú versenyét a francia Djilali Bedrani nyerte, a második és a harmadik helyen egyaránt Algéria versenyzői – Rabah Aboud és Hichem Bouchicha – végeztek. Algéria versenyzői hosszú távon is jeleskedtek, a dobogó első két fokára Ali Guerine és Khireddine Bourouina állhatott fel, míg a harmadik helyet a francia Charles Ogari szerezte meg. A csapatok közül a legtöbb érmet Algéria versenyzői szerezték, akik összességében hét éremmel állnak az éremtáblázat élén. A francia csapattagok hat, a román versenyzők pedig két érmet szereztek. A szuperkupát Magyarország honvédelmi miniszterétől Algéria csapata vehette át.

A 2017-es versenyen a magyar csapat tisztes helytállással a középmezőnyben végzett. A legjobb magyar versenyző Böhm Lilla hadnagy – az MH Ludovika Zászlóaljának tagja - lett, aki a 10. helyen végzett. A verseny záróünnepségét megelőzően dr. Simicskó István kétoldalú megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel. 
Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu