Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Száz év – milliónyi vendég
Centenáriuma alkalmából csapatzászlót kapott az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) Áder János köztársasági elnöktől november 17-én, pénteken.
Ki gondolná, hogy immár kerek száz esztendeje járnak pihenni katonák és igényjogosultak a – nevezzük most a mindig is közismert nevén – Honvédüdülőbe? Pedig igaz: Budapest székesfőváros éppen 1917. novemberében vásárolt meg egy harminchektáros telket – akkor még – Balatonkenese közelében, amit 1949-ben, kormányzati döntéssel adtak át honvédségi használatra. Az első vendég 1950. június 5-én hajtotta álomra fejét a haderő üdülőtelepének valamelyik szállodai szobájában, melyet azóta bizony megszámlálhatatlanul sok vendégéjszaka követett – persze nem mindig az ötvenes évek divatjában, habár elgondolkodtató, hogy akkor még bizony minden vendégnek kötelező volt a reggeli torna… 

Száz évvel később viszont már azt láthattuk, amint ünnepi állománygyűlésen Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka átveszi Szegő László dandártábornoktól, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztályának főosztályvezetőjétől a csapatzászlót, melyre később a tábornok felkötötte a köztársasági elnöki zászlószalagot.

Piros Ottó ezredes köszönőbeszédében elmondta: a központ olyan tekintetben is speciális alakulat, hogy több közalkalmazott dolgozik itt, mint katona. „Hagyományos jelképrendszerén túl, ez a zászló az összefogást is szimbolizálhatja, és bízom benne, hogy állományunk felsorakozik mögé” – húzta alá az ezredes.

A csapatzászlót Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, és Markovics Milán Mór százados, katolikus tábori lelkész áldották meg. Ezt követően Matolcsy Gyöngyi, Balatonakarattya polgármester asszonya, Tömör István, Balatonkenese polgármestere és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke is zászlószalagot adományozott az üdülőnek.

A centenárium alkalmából dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök emléktárgyat adott át Piros Ottó ezredesnek. Az MH RKKK parancsnoka csapatérem átadásával köszönte meg a központ működtetéséhez nyújtott segítséget többek között dr. Orosz Zoltán altábornagynak, Honvéd Vezérkar főnökhelyettesnek, Varga János altábornagynak (aki jelenleg Belgiumban szolgál), Huszár János altábornagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokának, Schmidt Zoltán dandártábornoknak, az MH ÖHP törzsfőnök támogató helyettesének és Kriston István főtörzszászlósnak, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának.

Az ünnepi állománygyűlést követően bemutatták Udovecz György 100 éves a Honvéd Üdülő 1917−2017 című, a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent kiadványát, illetve az üdülő történelméből fellelt relikviákból kiállítás is nyílt. 

Forrás: honvedelem.hu

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu