Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Adventi gyertyagyújtás
Elérkezett az advent, a várakozás időszaka. A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ adventi koszorúján Oláh Emil alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész gondolatai után gyújtották meg az első gyertyát.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban hagyományosan a csütörtöki parancsnoki értekezlet elején gyújtanak gyertyát az adventi időszakban. Az első adventi vasárnap előtt Oláh Emil alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze tartott rövid áhítatot a vezető állománynak. A gondolat vezérfonalát Wass Albert, elgondolkodtató, szívet melengető Karácsonyi meséje adta, melyben, Noé idejében az Úristen elküldi a Világosság angyalát, hogy gyertyát gyújtson azoknak szívében, akikben a jóság „csöpp kis nyomát” is megtalálja. „Én úgy gondolom, hogy ha megnézzük, mi is a jelentősége ma, 2017-ben, mit tanulhatunk ebből, mit vihetünk magunkkal, azt látjuk, hogy nem változott bennünk semmi. Lehet, hogy technikailag sok mindent elértünk, de az ember belül ugyanolyan ragadozó, mint régen volt. Az, hogy jön az ősz, sötétség van, fagy van, minket arra kell késztessen, hogy átgondoljuk az életünket, egy kicsit belegondoljunk, hogy lehet jobbá tenni. Ha gyújtunk egy fényt most itt, képletesen, és gyúl egy a szívünkben, a jövőnk csak így maradhat meg; a magunk és a gyermekeink jövője is” – fogalmazta meg az adventi útravalót az alezredes. Az ünnepváró gondolatok után az adventi koszorún az első gyertyát Pauer Anna központvezető helyettes gyújtotta meg.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu