Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Felvarrók, emlékek…
Talán nincs is olyan ember a seregben, aki életében legalább egyszer ne járt volna a Honvédüdülő központi büféjében – amelyet egyébként nem is olyan régen újítottak fel. De talán ennél is fontosabb ok, hogy újra ellátogassunk a presszóba az a falon látható különleges felvarró-gyűjtemény, melynek egyik sajátossága, hogy még tovább bővíthető.
„Te Pista, el kellene kezdeni gyűjteni valamilyen katonai relikviákat…” – mondhatta egyszer talán éppen itt, a presszóban Dánosi Ferenc közalkalmazott Gobányi István főtörzszászlósnak, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vezénylőzászlósának. A felvetés pedig nem maradt meg a kimondott ötlet szintjén…„Sokan gyűjtenek felvarrókat a honvédségben, tehát gondoltuk, hogy ez népszerű lehet. Ráadásul a legtöbben úgymond az asztalfióknak gyűjtik, vagy csak szűkebb körben mutatják meg, így ez a fajta nyilvános elhelyezés talán valamennyire különleges” – meséli Gobányi István főtörzszászlós, majd azzal folytatja, hogy noha a közel hatszáz darabot számláló gyűjtemény katonai jellegű, azért más szervezetektől (például a rendőrségtől, vagy a régi határőrségtől) is kaptak felvarrókat. Mivel évről évre nagyon sokan üdülnek, pihennek itt, a folyamatosan bővülő felvarrógyűjtemény iránt meglehetősen nagy az érdeklődés.„Mindegyik felvarró egy-egy apró emlék. Megnézik őket, nosztalgiáznak… néha mondják, hogy »á, nekem is van otthon pár darab, legközelebb elhozom«. Egyszer ilyen módon teljes kis gyűjteményt kaptunk. Olykor szóvá teszik, hogy ennek vagy annak a korábbi alakulatnak miért nincs itt a felvarrója… vagy megosztanak velünk történeteket, hogy például miért ilyen vagy olyan motívum szerepel egy bizonyos felvarrón” – avat be minket a különleges gyűjtemény mindennapjaiba a vezénylőzászlós, hozzátéve, hogy időnként külföldi vendégek is adományoznak (néha ugyan enyhe rábeszélés hatására…) felvarrókat.A gyűjtők – és ez itt kimondottan a reklám helye – szívesen fogadnak újabb és újabb darabokat, hiszen eltökélt céljuk, hogy a büfé másik falát is ezekkel az apró katonai emlékekkel borítják majd be…

Forrás: honvedelem.hu

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu