Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Otthon maradt a vándorkupa
Immár hagyományosan, március első szombatján kolbász- és hurkatöltő versenyre várták a csapatokat Balatonakarattyára, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba (MH RKKK). A vándorkupa nem ment messzire: a háromtagú szakmai zsűri egybehangzó véleménye alapján a hazai csapat finomságoktól roskadozó fatányérosa volt a legízletesebb.
Az előző napok cudar időjárása sem szegte a versenyzők kedvét, hogy március 3-án, szombaton összemérjék ügyességüket kolbász- és hurkatöltésben a balatonakarattyai Honvéd Üdülőben. A programra 12 csapat nevezett, köztük a Magyar Honvédség Logisztikai Központ, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete 516. sz. Alapszervezete, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, de neveztek egyénileg is katonák családdal, baráti társasággal. A verseny 11 órakor vette kezdetét, a csapatoknak pedig három órája volt, hogy különleges ízekkel megbolondítva, vagy éppen teljesen hagyományos recept alapján elkészítsék a legfinomabb hurkát és kolbászt. Az étkek ízét, illatát és tálalását rangos szakmai zsűri bírálta: Buday Péter mesterszakács, sztárszakács, Gulyás Károly Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, valamint Brassó Sándor szakoktató, mesterszakács. Amíg a zsűri meghozta döntését, a jó hangulatról Nótár Mary gondoskodott. A verseny végül hazai győzelemmel zárult: a legízletesebbnek az MH RKKK munkatársainak minden jóval megrakott fatányérosa bizonyult. A csapattagok: Zubor Zoltán őrnagy, Szabó Bálint, Szalay Virginia, Tóth Bálint és Márkus Barna a kolbász és hurka mellett négyféle köretet kínáltak a zsűrinek: bajor káposztát, pezsgőben párolt lilakáposztát, hagymás törtburgonyát és karamellizált, fehérborban párolt almát és körtét, s ezzel elnyerték a legjobbnak járó vándorkupát. Második helyen a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület végzett, harmadik pedig a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lett. A díjakat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a csapatoknak.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu