Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Együttműködés és összetartozás
Ünnepi állománygyűléssel emlékeztek a forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Az ünnepség keretében az alakulatnak zászlószalagot adományozott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.
„1848 március 15-e és a pesti eseményeket követő másfél év felemelő története máig hivatkozási pont, s immár 170 éve nem halványuló emlék, a csoportérdekeken felülemelkedő nemzeti összefogás sokszor hivatkozott példája. Ezen a napon – immár hagyományosan – egyszerre emlékezünk mintegy másfél év eseményeire, szereplőire, katonákra, egyszerű polgárokra, politikusokra, a reformkor megannyi nagyságára, akiknek az 1848 tavaszán megalakuló első független felelős magyar kormányban való részvétel volt addigi politikai tevékenységük csúcspontja – emelte ki az évfordulón dr. Solymosi József tanácsos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa. Beszédében három társadalmi réteg képviselőjének másfél évét idézte fel: hogyan élhette meg az 1848 tavasza és 1849 ősze közötti időszakot egy császári-királyi katonatiszt, egy ifjú joghallgató, és egy, a jobbágysorsot éppen maga mögött hagyó fiatal parasztember. „Mindezzel azt szerettem volna érzékeltetni, mennyiféle életút egyesült 1848-49-ben, egy nemzeti ügy mellett. Mi magunk pedig – kései utódokként – egyetlen nap köré sűrítve emlékezünk egy másfél éves eseménysor szereplőire, már-már mitologikus hőseire, akik minden bizonnyal életük legfontosabb eseményeként vallották a szabadságharcban történt részvételüket, és életük alkonyán is büszkén tudatták a külvilággal: ők 48-as honvédek voltak – zárta ünnepi gondolatait dr. Solymosi József.
A megemlékező beszédet követően a közelmúltban 100 éves évfordulóját ünneplő Honvéd Üdülőnek zászlószalagot adományoztak az alakulattal együttműködő társszervek vezetői. Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte: a csapatzászló, melyet a novemberi jubileumra kapott az alakulat, az összetartozást szimbolizálja, a most adományozott szalag pedig a tiszteletet és az együttműködést. „Egy évvel ezelőtt kerültem Veszprém megyébe, parancsnok úr rögtön megkeresett, hogy együttműködési megállapodást írjunk alá, és a tavalyi évben már több alkalommal is kölcsönösen kiegészítettük, segítettük egymás munkáját. Azt kívánom, hogy az elkövetkező években ez ugyanígy maradjon, a szalag felkötése pedig azt szimbolizálja, hogy összetartozunk.” A megyei rendőrfőkapitány után Dányi Béla tű. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kötötte fel az intézmény szalagját az alakulat zászlajára. Beszédében hangsúlyozta: a csapatzászló a haza, a nemzet, az eskü és a csapat iránti elkötelezettség, hűség szimbóluma; a bátorság, a bajtársiasság és a becsület jelképe. „Ez a szalag szimbolizálja együttműködésünket, amely megvalósul munkánkban, szolgálatunk ellátásában a haza védelme és a biztonság erősítése, növelése érdekében, és a tiszteletünk jelét azért a teljesítményért, amit Önök nap, mint nap végeznek.”
Az ünnepség végén Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka nyújtott át elismeréseket a beosztásában kiváló munkát végző állománynak, valamint a kerek évfordulót ünneplőknek. A rendezvény a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu