Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonai Képzőművészeti Alkotótábor

Szeptember 4. és 14. között immár negyedik alkalommal került megrendezésre a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor. A 28 fő alkotó között hosszú évek után ismét voltak külföldi résztvevők is, 2 cseh katona személyében, így a XXVII. alkotótábor újra kiérdemelte a nemzetközi jelzőt.

A tábor tematikája illeszkedett a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozatba. Az alkotótábor ideje alatt a feladat olyan csendélet megalkotása volt, melyben szerepelnek az évtizedekre osztott 170 év harcászati és használati tárgyai.

Breznay András festőművész, táborvezető tanár munkáját idén is Tamus István grafikusművész segítette, komplex grafikai műhely kialakításával. A hagyományos, ma használt festészeti technikák mellett felelevenítették a „régi velencei festők” által alkalmazott módszereket és nagy teret kapott a hagyományos grafika, a rézkarc, valamint a linómetszet is. A technikák sokszínűsége biztosította a sikerélményt és az alkotói szabadságot a különböző felkészültségű, amatőr alkotók számára is.

Az üdülő a már megszokott kényelemmel, rugalmassággal és segítőkészséggel biztosította a 10 napig zajló alkotás körülményeit. A résztvevők kikapcsolódását a Military Girls együttes nagysikerű koncertje is elősegítette. Az alkotótábor élményeit gazdagította a tábor egyik résztvevője, Baji Zoltán százados meglepetésszerű lánykérése, melyet Kasai zongoraművész koncertje tett még ünnepélyesebbé.

Másnap a résztvevők alakulatainak parancsnokai részvételével zárult a tábor, ahol a táborvezető művésztanárok vezetésével a közönség is megtekinthette az elkészült alkotásokat.

A tábor résztvevői köszönetüket kifejezve felajánlottak 1-1 alkotást az üdülő részére, melyeket ezúton is nagyon köszönünk.


Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu