Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazenekar a Balaton partján
Mindenki ismeri azt a koncert-érzést, amikor az ember legszívesebben táncra perdülne a zenék hallatán és ülve jár keze-lába. Ezt élhették át csütörtökön este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vendégei, akiknek az MH 54. Veszprém Radarezred Zenekar adott igazi nyár-hangulatú koncertet.

A jazz és a rock and roll örök kedvencek, s egy vérbeli Balaton-parti, nyáresti koncert elképzelhetetlen e műfajok nélkül. „Igyekeztünk olyan örökzöld dalokat összeválogatni, filmzenéket, világslágereket, amiket mindenki ismer, hogy a közönség érezze jól magát” – hangsúlyozta Katona János alezredes, az MH 54. Veszprém RE Zenekar karmestere. Felcsendült többek között Tony Renis 1962-es „Quando Quando Quando”-ja, vagy a „Rock Around the Clock”, amely bár megjelenésekor nem aratott nagyobb sikert, a mai napig a világ egyik legismertebb dala. Max. C. Freedman és James E. Myers szerzeménye már 1952-ben megszületett, ám két évig fiókban volt. 1954-ben jelent meg Bill Haley és zenekara előadásában egy Decca lemezen, és mérsékelt sikert aratott. Akkor vált szenzációs sikerré, amikor egy évvel később a helyüket kereső fiatalokról szóló Blackboard Jungle (Palatábla dzsungel) című filmben elhangzott. Azonnal a slágerlisták élére ugrott, s népszerűsége azóta is töretlen. A katonazenekar előadásában hallhatta a közönség a másik nagy kedvencet is, a „When the Saints Go Marching In”-t, amelyet egy amerikai gospelből eredeztetnek. Szövegét Luther G. Presley, zenéjét Virgil Oliver Stamps szerezte. Egyik első előadója Louis Armstrong volt az 1930-as években. Azóta a hallgatóság egyik kedvence, sőt, több sportegyesület himnusza is lett.
A könnyed hangulatú, sikeres csütörtök esti koncert után Katona János alezredes elmondta: a zenekar éppen harminc éve visszatérő vendég a Balaton-parton, hiszen 1986 nyarától rendszeresen járnak az üdülőbe fellépni. A közönség kedvenc katonazenekara mozgalmas nyár elé néz, naponta több helyre is hívják őket. Sikerük titkáról a karmester csak annyit mondott: „a Hungarian Air Force Band egy más műfaj, más stílus, mint a többi zenekar, a mienk annyiban másabb, hogy kicsit közelebb vagyunk zenénkkel és a műsorok hangulatában a közönséghez, és egy kicsit lazábbak vagyunk.”


Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu